Als het aan de 22-jarige Barnt Masselink ligt heeft Lesli B.V. er een succesvolle tak bij. Hij bedacht een jaar geleden het merk Bringo Electric Vehicles en importeert onder die naam elektrische voertuigen in allerlei soorten en maten.

Het had weinig voeten in de aarde om Jasper Groeneveld, commercieel directeur van Lesli B.V., te overtuigen van zijn plan. à¢â‚¬Å“Elektrisch rijden kreeg sowieso een enorme boost in de media. Groen is in.à¢â‚¬, zegt Groeneveld. à¢â‚¬Å“Al is groen natuurlijk niet helemaal een eerlijke benaming voor elektrisch vervoer. De elektrische centrales die de energie opwekken stoten immers ook broeikasgassen uit. Lichtgroen lijkt me de beste omschrijvingà¢â‚¬ voegt hij er snel aan toe.

Het kan snel lopen. Drie weken nadat Groeneveld overtuigd was van het plan van de jonge ondernemer zaten ze in het vliegtuig naar China, om verschillende fabrieken te bezoeken. Nog een maand later kwam de eerste container met voertuigen binnen.

Bringo onderscheidt zich door haar prijzen, deze liggen aanzienlijk lager dan die van concurrerende merken. Dit, in combinatie met de lage energiekosten die op ongeveer een cent per kilometer liggen, maakt het ook voor de kleine ondernemer aantrekkelijk om een elektrisch voertuig van Bringo aan te schaffen.

Het imago van elektrisch rijden is in korte tijd sterk veranderd. Het aantal hybride auto‘˜s dat in Nederland rondrijdt is in een jaar tijd verdubbeld. Niet in de laatste plaats door media aandacht en door invloed van de overheid die gunstige eisen stelt aan het zakelijk rijden van een hybride auto. à¢â‚¬Å“De hybride auto‘˜s zijn een voorbode van wat gaat komen. Binnen vijftien jaar is meer dan de helft van alle voertuigen die geproduceerd worden elektrischà¢â‚¬, schat Masselink optimistisch in.

De techniek verandert, alle voertuigen van Bringo kunnen een afstand overbruggen van 80 tot 100 kilometer. Bringo heeft meer dan vijftien verschillende modellen in haar collectie. Masselink zet vooral hoog in op de Luxurious People Mover lijn. Deze futuristisch ogende mini busjes zijn momenteel beschikbaar voor het vervoer van acht tot 23 personen.

Campings, pretparken, vliegvelden, bedrijventerreinen, er zijn vele toepassingen voor de voertuigen. De volgende prioriteit is om wegtoelating voor deze voertuigen te regelen. En dat kan, gezien de stemming in de politiek, niet lang meer duren volgens Masselink.

Noot voor de redactie:
Foto van voertuig met Barnt Masselink staat op:
http://www.bringo.nl/index.html/images/Bringolpm.jpg

Voor meer informatie bel 0544-371200 of mail naar [email protected]