(Persbericht) Modulair schaalbaar R&Mfoxs systeem voor huis- en kantooraansluitingen

Apeldoorn - R&M, de Zwitserse fabrikant van bekabelingsystemen, is ervan overtuigd dat glasvezelverbindingen de enige professionele oplossing zijn voor onze behoefte aan steeds meer bandbreedte en nieuwe services. Daarom heeft het bedrijf tijdens de ECOC 2011 (European Conference for Optic Communication) in Genà¨ve de complete R&Mfoxs FttH-oplossing geïntroduceerd om die behoefte te kunnen invullen.

Eenvoudig te installeren
R&Mfoxs is een modulair schaalbaar systeem van Reichle & De-Massari dat te gebruiken is voor alle onderdelen van een moderne breedbandige infrastructuur. Vanaf datacenters en wijkdistributiepunten tot aan de gebruikersaansluitingen in woonhuizen en kantoren. Deze nieuwe FttH-oplossing is gebaseerd op het al eerder door R&M ontwikkelde SCM-systeem (Single Circuit Management). Het bevat eenvoudig te installeren cassettes en modulehouders voor het splitsen van de hoofdkabels naar huis- en kantooraansluitingen. De R&Mfoxs producten zijn naar behoefte te combineren en ondersteunen alle gangbare netwerkstructuren en glasvezelkabels.

"Fiber-to-the-Home projecten zijn alleen interessant als de totale kosten vooraf volledig te berekenen zijn en de aanleg zowel snel als foutloos verloopt", zegt Martin Kellenberger, FttH Program Manager van R&M. "Tegelijkertijd hebben de netwerkoperators behoefte aan flexibel schaalbare systemen met een hoge dichtheid, om goed in te kunnen spelen op de lokale markt- en aansluitsituaties". Met R&Mfoxs en het SCM-portfolio heeft R&M een oplossing voor elk FttH-concept, waaronder Point-to-Point (P2P), Point-to-Multipoint (P2MP) en flexibel toegankelijke aansluitingen.

Producten voor elke netwerkaansluiting
R&Mfoxs bevat producten voor alle benodigde aansluitingen, zoals ODF's (Optical Distribution Frames) voor grote distributiepunten en wijkkasten, diverse koppelingen voor ondergrondse splitsingen en buitenbehuizingen. Verder levert R&M ook oplossingen voor de toegang tot gebouwen en alle aansluitingen binnen. Het geheel is gebaseerd op een klein aantal modulair uit te breiden componenten om het plannen, aanleggen en onderhouden van de verbindingen zoveel mogelijk te vereenvoudigen. Die aanpak zorgt ervoor dat de investeringskosten voor klanten altijd goed inzichtelijk blijven.

Ontworpen om tijd en ruimte te besparen
De verschillende R&Mfoxs producten zijn ontworpen om snel te kunnen installeren zonder speciale gereedschappen. Daardoor zijn een groot aantal distributiepunten en huisaansluitingen tot zo'n 30% sneller aan te leggen dan met andere systemen. De oplossing ondersteunt tevens hybride bekabeling. Netwerkoperators kunnen dus ook koper- en glasvezelkabels naast elkaar toepassen om gefaseerd in te spelen op de vraag naar Fiber-to-the-Home aansluitingen.

De compacte FttH-oplossing van R&M ondersteunt in alle verbindinggedeeltes een buigstraal van 40 mm. Zelfs bij hoge dichtheid van de aansluitingen. Dat is een minimale buigstraal voor de benodigde prestaties en betrouwbaarheid die hoge snelheid toepassingen vereisen, terwijl de kabels en connectoren daardoor ook op moeilijke plaatsen aan te leggen zijn. Zelfs voor het zo eenvoudig mogelijk labellen van grote aantallen glasvezels met nummers en kleurcodering biedt het systeem een tijdbesparende oplossing.

Meer informatie is te vinden op: www.ftth.rdm.com

Over R&M
Reichle & De-Massari AG (R&M) ontwikkelt en produceert bekabelinginfrastructuren voor communicatienetwerken. Met hoge kwaliteit producten voor koper- en glasvezelnetwerken heeft R&M de reputatie van marktleider in kwaliteit opgebouwd. Het bedrijf is in 30 landen actief met een eigen verkoop- en marketingorganisatie. Met een omzet van CHF 180 miljoen in 2010 (waarvan 75% uit export) en 600 medewerkers, behoort R&M tot de top 500 bedrijven in Zwitserland. Het bedrijf is eigendom van de Reichle-familie en wordt als een onafhankelijk familiebedrijf gerund.
Meer informatie is te vinden op www.rdm.com of www.rdm.com/bnl.