(Persbericht) Investering in decentrale marktontwikkeling en lokale ondersteuning

Apeldoorn 28 juni 2011 - R&M, de Zwitserse fabrikant van bekabelingsystemen, heeft in Apeldoorn in Nederland een nieuw West-Europees kantoor gevestigd. CEO Martin Reichle heeft deze vestiging op 16 juni officieel geopend en daarbij gepositioneerd als een strategische investering in de decentrale ontwikkeling van een belangrijke groeimarkt voor het bedrijf. Er komt een internationaal team te werken voor ondersteuning aan: België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. Behalve in een nieuw kantoor investeert R&M de komende maanden tevens in een aantal extra commerciële, logistieke en technisch ondersteunende medewerkers.

Decentralisatie groeistrategie
R&M heeft West-Europa tot nu toe ontwikkeld met ervaren lokale mensen die vanuit een thuiskantoor werkten en afhankelijk waren van het hoofdkantoor in Wetzikon. Door de groei van het aantal klanten en projecten ontstond de behoefte aan een actievere aanwezigheid in deze regio, inclusief de mogelijkheid om snel in te spelen op lokale klantwensen. "Dit kantoor vertegenwoordigt een belangrijke stap in onze strategie om de Europese markt decentraal te kunnen ontwikkelen", zegt Reichle. "Als kwaliteitsfabrikant van infrastructuren voor data-, spraak- en videocommunicatie groeien wij succesvol. De eerste helft van 2011 in onze West-Europese ruim 31%. Omdat de markt voor ons veel potentie biedt, gaan wij die met onze lokale mensen intensiever ontwikkelen".

Klantspecifieke oplossingen
R&M is de afgelopen jaren ook gegroeid van een productleverancier naar een fabrikant van markt- en klantspecifieke totaaloplossingen. Daarvoor werkt het bedrijf samen met gespecialiseerde lokale distributeurs en installatiepartners. "Behalve commercieel en technisch ondersteunen van onze klanten en partners gaan wij ook de logistiek optimaliseren en gelokaliseerde oplossingen leveren", zegt Richard Eichhorn, Managing Director Western Europe. "Daarmee kunnen wij ons blijven onderscheiden van concurrenten. Bij mijn aanstelling ben ik met iedereen het commitment aangegaan om zowel onze klanten als partners nog beter te gaan ondersteunen".

Over R&M
Reichle & De-Massari AG (R&M) ontwikkelt en produceert bekabelinginfrastructuren voor communicatienetwerken. Met hoge kwaliteit producten voor koper- en glasvezelnetwerken heeft R&M de reputatie van marktleider in kwaliteit opgebouwd. Het bedrijf is in 30 landen actief met een eigen verkoop- en marketingorganisatie. Met een omzet van CHF 180 miljoen in 2010 (waarvan 75% uit export) en 600 medewerkers, behoort R&M tot de top 500 bedrijven in Zwitserland. Het bedrijf is eigendom van de Reichle-familie en wordt als een onafhankelijk familiebedrijf gerund.
Meer informatie is te vinden op www.rdm.com of www.rdm.com/bnl.