(Persbericht) Compacte oplossing vereenvoudigt patchen en beschermt kabels effectiever

R&M, de Zwitserse fabrikant van bekabelingsystemen, introduceert een high density oplossing voor kabelmanagement in de patchkasten van datacenters en andere computerruimtes. Het doel ervan is een grote hoeveelheid kabels eenvoudiger te kunnen patchen en effectief te ondersteunen. Het R&M 'HD Cable Management' systeem neemt vooral minder ruimte in beslag dan andere tot nu toe gebruikte oplossingen voor kabelmanagement.

Ruimte- en tijdbesparend
De R&M HD Cable Management oplossing bestaat uit compacte kunststof goten die zowel verticaal als horizontaal in standaard patchkasten te monteren zijn. Dit nieuwe systeem onderscheidt zich van alternatieven door het gemak waarmee alle kabels erin gelegd en uitgehaald kunnen worden. De goten hebben een drievoudige indeling en bieden tevens ruimte voor extra kabellengte naar de aansluitingen. Alle kabels worden beschermd achter een scharnierend deksel, dat eenvoudig zonder gereedschap te openen of tijdelijk te verwijderen is, om de beheerder eenvoudig toegang te geven tot de kabelbundels. Verder waarborgt het ontwerp de benodigde minimale buigstralen en Velcro tape de trekontlasting.

Modulaire oplossing voor 19" patchkasten
Het nieuwe HD Cable Management systeem maakt deel uit van R&M's modulaire assortiment voor 19" patchkasten. Dat bestaat uit een variëteit aan producten voor een brede reeks netwerktoepassingen, bekabelingkeuzes en de benodigde luchtbehandeling en koeling. Zoals goten voor 600 en 800 mm brede racks, extra stevige maar toch lichtgewicht goten voor zware belastingen, stalen en geperforeerde platen en glazen deuren. Het geheel is zowel te combineren met passieve patchpanelen voor kabeldistributie, als met panelen voor server- en opslagapparatuur. In gewone computerruimtes, datacenters voor snelle netwerken, telecommunicatiecentra, kantoren, scholen en zorginstellingen.

Over R&M
Reichle & De-Massari AG (R&M) ontwikkelt en produceert bekabelinginfrastructuren voor communicatienetwerken. Met hoge kwaliteit producten voor koper- en glasvezelnetwerken heeft R&M de reputatie van marktleider in kwaliteit opgebouwd. Het bedrijf is in 30 landen actief met een eigen verkoop- en marketingorganisatie. Met een omzet van CHF 180 miljoen in 2010 (waarvan 75% uit export) en 600 medewerkers, behoort R&M tot de top 500 bedrijven in Zwitserland. Het bedrijf is eigendom van de Reichle-familie en wordt als een onafhankelijk familiebedrijf gerund.
Meer informatie is te vinden op www.rdm.com of www.rdm.com/bnl.