(Persbericht) iF Product Design Award voor ontwerp en kwaliteit Cat. 6A module

8 maart 2011 - R&M, De Zwitserse fabrikant van bekabeling, heeft de iF Product Design Award 2011 gewonnen met de Cat. 6A module. De jury van het International Forum Design (iF) heeft deze prijs zowel toegekend voor het innovatieve ontwerp, als de prestaties en het installatiegemak van de nieuwe RJ45-connector voor datanetwerken. De toelichting daarbij was: De strakke ontwerplijnen in rood en wit benadrukken de Zwitserse kwaliteit". R&M kreeg de prijs toegekend op de eerste dag van de CeBIT computerbeurs in Hannover.

"Deze ontwerpprijs bewijst dat R&M meer dan alleen connectoren levert", zei CEO Martin Reichle. "Het innovatieve ontwerp van onze Cat. 6A module zorgt ervoor dat verbindingen uitstekend presteren, een lange levensduur hebben en eenvoudig zijn af te monteren. Deze iF Product Design Award is de bekroning van een onderscheidend product, representatief voor de R&M kwaliteit."

De R&M Cat. 6A module is een nieuw ontwikkelde RJ-45 verbinding voor 10 gigabit netwerken in datacenters, industriële gebouwen, zorginstellingen, banken en kantoren. De rode kunststof behuizing bevat geavanceerde technologie om hoge frequentie communicatie-signalen optimaal over twisted-pair koperbekabeling te verzenden. Met het piramidevormige contactblok en afschermende segmenten reduceert R&M de typische elektromagnetische interferentie tussen de aderparen tot vrijwel nihil. Daardoor presteren verbindingen ruimschoots hoger dan in de norm staat voorgeschreven en vormen ze een ideale basis voor snel en betrouwbaar reagerende servers.

"Onze Cat. 6A module voldoet zelfs ruimschoots aan alle eisen in de laatste versie van de ISO/IEC 11801 standard, waardoor het de ideale oplossing is voor class EA verbindingen," zegt RCDD Gert-Jan Roozeboom, Technical Manager Western Europe bij R&M.

De iF Product Design Award is à©à©n van de oudste en bekendste ontwerpwedstrijden. Tijdens de 57ste editie dit jaar, heeft de internationale vakjury 993 winnaars uit 2756 nominaties gekozen. De iF Award heeft betrekking op de totale levenscyclus van een product en geeft winnaars internationale aandacht voor hun goede ontwerp. Behalve verschillende ontwerpaspecten beoordeelt de jury tevens vakmanschap, materiaalkeuze, mate van innovatie, invloed op de omgeving, functionaliteit, ergonomie, veiligheid en merkwaarde.

Over R&M
Reichle & De-Massari AG (R&M) ontwikkelt en produceert bekabelinginfrastructuren voor communicatienetwerken. Met hoge kwaliteit producten voor koper- en glasvezelnetwerken heeft R&M de reputatie van marktleider in kwaliteit opgebouwd. Het bedrijf is in 30 landen actief met een eigen verkoop- en marketingorganisatie. Met een omzet van CHF 180 miljoen in 2010(waarvan 75% uit export) en 600 medewerkers, behoort R&M tot de top 500 bedrijven in Zwitserland. Het bedrijf is eigendom van de Reichle-familie en wordt als een onafhankelijk familiebedrijf gerund.
Meer informatie is te vinden op www.rdm.com of www.rdm.com/bnl.