Persbericht.
Haarlem, 26 oktober 2009

Eà©n rode paperclip.
In juli 2005 begon Kyle MacDonald een website waar hij een rode paperclip te ruil aanbood voor iets anders. Maakte niet uit wat, als het maar groter was en meer waard. (Bigger and Better) Dat wat hij kreeg, ging hij weer ruilen. Uiteindelijk wilde hij eindigen met een vrijstaand huis, met minstens drie slaapkamers. Een jaar later en 14 ruilen verder had hij zijn huis! Hij ging in het huis wonen en schreef er een boek over. Kijk op www.oneredpaperclip.com voor dit geweldige waargebeurde verhaal.
Zoiets lijkt alleen in Amerika mogelijk. Maar wat zou er gebeuren als je dat in Nederland doet?

Rodepaperclip.nl
Bij de bekende Haarlemse kinderboekenschrijfster en schrijfcoach Mireille Geus en haar man Lenny Fleer sloeg na het horen van dit verhaal de fantasie op hol. Vanuit hun Haarlemse huurhuis ontwikkelden ze hun plan. Met enthousiasme begonnen zij hun rode paperclip idee met bijbehorende website uit te werken. Voor hen staat de rode paperclip voor durf, experiment, levensenergie en het lef hebben om een eerste stap te zetten. Niet toe blijven kijken maar speler worden, geen toeschouwer.
Zij hopen op veel leuke ontmoetingen en contacten, avonturen en boeiende ruilen. Lenny Fleer zorgt voor de website, het vervoer en de inspiratie. Mireille Geus is dol op verhalen en gaat hun belevenissen vastleggen in een boek.

Avontuur.
Zij beginnen hun avontuur aanstaande woensdag 28 oktober met hun openingsbod; een rode paperclip op een T-shirt.
Hun droom en uiteindelijke doel is een WOONBOOT met drie slaapkamers op een mooie plek. Aan het einde van het project, 1 november 2010, willen ze 10 %van de waarde van het object aan een goed doel geven. Als ze hun doel bereikt hebben is dat 10% van de waarde van de woonboot. Anders 10% van de waarde van hetgeen waar ze mee geëindigd zijn. Kijk op www.rodepaperclip.nl
Ook willen ze het T-shirt van rodepaperclip.nl verkopen om zo hun missie uit te dragen: 'zet de eerste stap op weg naar je droom, ook al lijkt die onbereikbaar.'

Nieuwsbrief.
Iedereen kan zich opgeven voor hun gratis nieuwsbrief en zo de verschillende ruilen volgen. www.rodepaperclip.nl

Website: http://www.rodepaperclip.nl