(Persbericht) Dagelijks vervoert taxibedrijf Bestax vele rolstoelgebruikers. Chauffeur Johan Bogers (72) heeft het initiatief genomen om voor deze mensen wat terug te doen: Met een elektrisch ondersteunde rolstoelfiets een leuk uitje bieden aan mensen die zelf niet meer kunnen fietsen. Zodat ze een keer niet per auto, taxibus of Openbaar Vervoer hoeven, maar een leuke fietstocht door de natuur kunnen maken.

Op 30 maart verzorgden initiatiefnemer Johan Bogers en wethouder Buijtelaar van Verkeer de eerste fietstocht met een bewoner van Verpleeghuis Elisabeth en een bestuurslid van de GPPA naar Grieks Restaurant Pallas Athene op de Hof. Ze werden vergezeld door een ludieke optocht van vele fietsende collega‘˜s en elektrische rolstoelgebruikers, onder toeziend oog van het bestuur van de GPPA (Gehandicapten en Patiënten Platform Amersfoort). Op de Hof werden ze met lekkere hapjes en drankjes ontvangen.

Dankzij de financiële medewerking van de Besseling Groep, die de helft van de aanschafkosten van de fiets (ruim € 7.000) sponsorde, zo‘˜n 90 collega‘˜s die een kleine 500 uren verzamelden, zo‘˜n 21 actieve fietsers en diverse externe bedrijven die financieel en in natura een bijdrage leverden is het project Roltrappers nu van start gaan!

Regelmatig komt de taxibranche negatief in het nieuws. De chauffeurs van Bestax laten nu zien dat er in taxiland ook hele mooie initiatieven plaatsvinden en dat zij een warm hart hebben voor de vele passagiers die ze vervoeren. In 2011 worden er 26 fietsdagen georganiseerd waarbij er 3 fietstochten per dag plaatsvinden. Zo zullen zo‘˜n 80 passagiers kosteloos een fantastische dag aangeboden krijgen. Iedere fietstocht start vanaf een verpleeg-/verzorgingshuis en gaat via een mooie route door de stad Amersfoort, waarbij tijdens een tussenstop genoten kan worden van de koffie en gebak die worden aangeboden door Grieks Specialiteiten Restaurant Pallas Athene of Dierenpark Amersfoort.
Om een verdere voortgang van Roltrappers te garanderen en een eventuele uitbreiding naar een tweede fiets mogelijk te maken, houden de Roltrappers zich altijd van harte aanbevolen voor eventuele sponsoringà¢â‚¬. Wilt u de Roltrappers financieel ondersteunen, dan kunt u uw gift overmaken op bankrekeningnummer 42.64.03.002 ten name van Besseling Holding o.v.v. "Roltrappers". Indien u andere ideeën heeft om Roltrappers te ondersteunen, kunt u een bericht sturen naar [email protected] of telefonisch contact opnemen met Besseling, 033 4 765 785.