(Persbericht) Hoofddorp, 19 mei 2011

Het bestuur van de Stichting Lira maakt bekend dat Ronald Plasterk de juryvoorzitter is van de Lira Scenarioprijs 2011.

Eind augustus zal de jury bekendmaken welke drie scenario‘˜s zijn genomineerd voor de prijs. De Lira Scenarioprijs, die een geldbedrag van 15.000 euro vertegenwoordigt, is de grootste scenarioprijs in het Nederlands taalgebied en wordt ditmaal uitgereikt aan de auteur van het beste Nederlandse televisiedrama dat tussen 2007 en 2010 op de televisie werd uitgezonden.

In 2011 wordt de prijs voor de tiende maal uitgereikt.
De bekendmaking van de prijswinnaar vindt plaats op donderdag
15 september 2011.

De jury van de LIRA Scenarioprijs 2011 bestaat uit:
- Ronald Plasterk (voorzitter), oud-minister van OCW, lid
van de Tweede Kamer,
- Hanneke Groenteman, journaliste en tv-presentatrice,
- Ivo van Hove, directeur Toneelgroep Amsterdam,
- Geert Lageveen, Nederlands film- tv- en toneelacteur,
schrijver, regisseur
- Cornald Maas, schrijver, tv-presentator, journalist,
mediacommentator.

Voorgaande winnaars
Sinds 1993 reikt de Stichting Literaire Rechten Auteurs (Lira) elke twee jaar de Lira Scenarioprijs uit. Eerdere winnaars waren Wim T. Schippers, Arthur Japin, Ger Beukenkamp, Tamara Bos, Maria Goos, Mieke de Jong, het duo Alma Popeyus en Hein Schà¼tz, Frank Ketelaar en het duo Maike Meijer en Margà´t Ros.

Stichting Lira
Lira is de auteursrechtorganisatie en belangenbehartiger voor schrijvers en vertalers. Lira zet zich in om de positie van auteurs in Nederland structureel te verbeteren.
Naast de Lira Scenarioprijs maakt Lira ook de Woutertje Pieterse Prijs voor het beste oorspronkelijke jeugdboek, de Jan Hanlo Essayprijs en De Gouden Strop voor het beste spannende boek mogelijk. Voor meer informatie: www.lira.nl.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claire Beke Communicatie in Cultuur, + 31 (0)15 2010210, [email protected]