Datum: 25 januari 2010
Referentie: P009.380MH

Saint-Gobain Isover, wereldmarktleider in isolatiematerialen, introduceert voor vlakke daken een lichte à©n brandveilige isolatieplaat met een zeer goede isolatiewaarde. Met deze combinatie aan eigenschappen is deze nieuwe isolatieplaat Isover Roofine P 35 een ware innovatie op het gebied van vlakke daken. Door het lichte gewicht biedt de plaat belangrijke voordelen voor zowel de verwerker als de constructeur.

Brandveilige isolatie met de helft aan gewicht
Minerale wol staat bekend om zijn onbrandbaarheid en is daarmee bij uitstek geschikt als brandveilig isolatiemateriaal op het vlakke dak. Tel daar het voordeel van het lichte gewicht van glaswol bij op en er ontstaat een optimale combinatie voor isolatie van vlakke daken. Isover ontwikkelde op basis hiervan Roofine P 35, een nieuwe glaswol dakisolatieplaat. Isover Roofine P 35 van 50 mm weegt minder dan 5,5 kg per stuk. Op een dakoppervlak van 1.000m2 waarbij een Rc-eis van 2,5 m2.K/W geldt (twee lagen van 50 mm), scheelt dit in totaal maar liefst 8 ton aan isolatiemateriaal in vergelijking met de huidige minerale wol oplossingen. Dat scheelt zomaar de helft aan gewicht! Allemaal gewicht dat de verwerker niet over het dak hoeft te sjouwen. Bovendien is het mogelijk om lichter te construeren. Isover Roofine P 35 is daarnaast geclassificeerd in brandklasse A2 volgens de CE-markering en is daarmee onbrandbaar en draagt zo bij aan de brandveiligheid van het gebouw. Roofine P 35 is gecertificeerd met KOMO-attest-met-productcertificaat K48809.

Speciale technologie levert topprestatie op in isolatiewaarde
De nieuwe Roofine® technologie maakt het mogelijk dakplaten te produceren met een zeer lage warmtegeleidingscoëfficiënt van 0,035W/mK. Daarmee is Roofine P 35 de best isolerende dakisolatieplaat in minerale wol. Met Isover Roofine P 35 kan met een totale dikte van slechts 100 mm een Rc-waarde worden behaald van 2,5 m2.K/W. Als in 2011 het Bouwbesluit de minimale eis verandert in een Rc van 3,5 m2.K/W is 140 mm al voldoende. De plaat is verkrijgbaar in de diktes van 50 mm, 60 mm en 70 mm en wordt in twee lagen toegepast.

Glaswol dakisolatie drukvast en beloopbaar
Drukvastheid is belangrijk om tijdens en na het aanbrengen over het dak te kunnen lopen, bijvoorbeeld voor inspectie van het dak. De eis voor drukvastheid ligt voor beperkt begaanbare daken bij een waarde van 40 kPa bij een vervorming van 10%. Isover Roofine P 35 voldoet hieraan (NEN-EN 13162). Daarnaast voldoet Isover Roofine P 35 aan alle andere relevante eisen betreffende de veiligheid, gezondheid en energiezuinigheid van het Bouwbesluit.

Meer informatie
Uitgebreide informatie over Isover Roofine P 35 is beschikbaar op www.isover.nl/roofine

.