ARNHEM - In het monumentale gebouw Rosorum aan de Amsterdamseweg te Arnhem wordt een particuliere woonzorgvoorziening gevestigd. Naar verwachting nemen de eerste bewoners nog dit najaar hun intrek in de luxe appartementen.

Rosorum Residenties biedt ouderen met een zorgoriëntatie of zorgindicatie een integraal woonconcept. Eigenaar en initiatiefnemer Bart van Venrooij: "Rosorum Arnhem richt zich op ouderen die samen met gelijkgestemden in een kleinschalige omgeving op topniveau willen wonen. Vanzelfsprekend zonder dat er inbreuk gepleegd wordt op hun individualiteit en zelfstandigheid. Ze hebben echter wel de zekerheid dat ze in hun eigen appartement een beroep kunnen doen op hoogwaardige service en zorg. Nu, maar ook wanneer in de toekomst de gezondheid achteruit zou gaan en intensievere zorg nodig zou zijn. Daarvoor hoeven ze dan niet naar een verzorgings- of verpleeghuis."
Uitgangspunt van Rosorum Residenties is dat de wensen van de bewoners altijd centraal staan. Er is 24 uur per dag gediplomeerd personeel aanwezig, maar de bewoners bepalen zelf van welke zorg en service ze gebruik willen maken.

Veiligheid en zekerheid
Van Venrooij: "Veel ouderen zoeken naast comfort en luxe ook een stuk veiligheid en zekerheid. Dat is precies wat Rosorum Residenties ze biedt. Bovendien hebben ze vaak behoefte aan contact met anderen. Ieder moment van de dag kunnen ze daarvoor, zonder dat de zorg overheerst, een beroep doen op de medewerkers. Daarnaast ontmoeten ze natuurlijk medebewoners in de diverse algemene ruimtes."
Service en zorg worden met respect en op maat aangeboden. Zo beschikt Rosorum Arnhem over een kwaliteitskeuken met dagelijks versbereide maaltijden (ontbijt, lunch en diner) en worden er met enige regelmaat gezamenlijke activiteiten als concert- of theaterbezoek en lezingen georganiseerd.
Rosorum Arnhem beschikt over 22 appartementen van verschillende omvang en in veel gevallen voorzien van een eigen buitendeur. Tot de voorzieningen behoren verder algemene ruimtes als een zithoek met open haard, een dinerzaal en een grote privà©tuin met wandelpaden, terrassen en zitjes.
Rosorum Residenties is voornemens ook elders in het land exclusieve woonzorglocaties te openen. De verhuur van de appartementen in Rosorum Arnhem (www.rosorum.nl) is inmiddels gestart.