(Persbericht) Rotterdam - Ook ´De Verschijning‘˜, het derde en nieuwste boek van Agathe Wurth, speelt zich in Rotterdam af. Sterker nog: inspecteur Leo Vermeulen die het geraffineerde misdaadcomplot binnen de internationale drugshandel in dit spannende verhaal moet gaan oplossen, woont in haar eigen straat en flatgebouw. Dit roept onmiddellijk de vraag op: wat heeft Wurth met deze stad?

´In mijn leven ben ik vaak verhuisd, ook naar het buitenland. Ik heb gewoond in de USA, België, Engeland en Zeeland. De meeste verhuizingen waren het gevolg van veranderingen van de werkkring van mijn echtgenoot. Toen mijn man zich zakelijk in Rotterdam vestigde en de kinderen het huis uit waren, ben ik met hem meegegaan, nu alweer zo'n jaar of twintig geleden. Echt Rotterdams voel ik me niet, maar we wonen aan de Maasboulevard met fantastisch uitzicht op de Nieuwe Maas en ik voel me hier prima thuis, met vrienden over de hele wereld om mee in contact te blijven.
Rotterdam is een leuke plaats om misdaden te verzinnen. Dat de verhalen zich in mijn eigen straat en flatgebouw afspelen, was in het begin wel een beetje eng, maar de buurt is daardoor heel herkenbaar.
Bovendien mocht ik enkele malen met de plaatselijke politie mee tijdens hun surveillanceritten. Ook ben ik als zogenaamde 'arrestant' geboeid mee naar het hoofdbureau gesleept en merkte ik dat iedereen heel graag over zijn/haar vak wilde praten. Fantastische bronnen van informatie, ik kreeg rondleidingen en demonstraties en raakte bevriend met ze. Dus prachtige inspiratiebronnen binnen handbereik‘˜, vertelt Wurth enthousiast.

Pathologisch-anatomisch laboratorium
Hoewel Wurth altijd heeft geschreven, is ze wat de realisatie van misdaadromans betreft, een laatbloeier. ´Het kwam er gewoon niet eerder van.‘˜ Wel raakte ze al veel eerder geïnteresseerd in onnatuurlijke doodsoorzaken door haar werk in een pathologisch-anatomisch laboratorium
´Dat was erg interessant werk, maar is niet in het bijzonder van invloed op dit boek of op de vorige twee (´Ongeluk‘˜ en ´De Maasmoorden‘˜). De in het laboratorium opgedane kennis en de interesse die voor dit onderwerp gebleven is, wordt in zijn algemeenheid natuurlijk wel verwerkt. Er speelt altijd een forensisch patholoog een (kleine) rol in mijn verhalen, omdat er lijken te onderzoeken zijn. Zo ook in ´De verschijning‘˜, waar een vrouw in de lift van de Bijenkorf plotseling oog in oog staat met haar dertig jaar geleden overleden echtgenoot. Een vreemd voorval, dat dan ook niemand gelooft. Later wordt ze met opzet door een auto met grote snelheid van een kade afgeduwd. Een gebeurtenis die inspecteur Leo Vermeulen ertoe aanzet op onderzoek uit te gaan. Door dagboekfragmenten komt hij erachter dat in Schotland een chauffeur met zijn brandende vrachtwagencombinatie in een ravijn is gestort. Het begin van een geraffineerd misdaadcomplot.‘˜

Op zaterdag 11 juni is er in samenwerking met Amesz Boekhandel van 14.00 tot 16.00 uur een boekpresentatie bij ´Zo Gezegd‘˜, Hoflaan 13, Rotterdam.
Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan de oud-havenmeester van Rotterdam, Jaap Lems.

De verschijning, misdaadroman
Auteur: Agathe Wurth
Uitgave: Uitgeverij Ellessy
ISBN: 978-90-8660-144-8
Omvang: 134 pag.
Prijs: € 15,95

De verschijning is verkrijgbaar in elke reguliere boekhandel