(Persbericht) Ede, 30 juni 2011 ROVC, partner in trainingen, opleidingen en advies & implementatie voor de Nederlandse industrie, biedt vanaf september negen verschillende MBO-opleidingen: beroepsbegeleidende leerweg op WEB-niveaus 2, 3 en 4. Het gaat hier om de opleidingen: Operator A, Inspectiemonteur koudetechniek, Servicemonteur elektrotechniek, Servicemonteur installatietechniek, Servicemonteur werktuigbouw, Servicetechnicus elektrotechniek, Servicetechnicus installatietechniek, Servicetechnicus koudetechniek en Servicetechnicus werktuigbouw. ROVC speelt met dit nieuwe opleidingsaanbod in op het tekort aan gekwalificeerde technici op MBO-niveau.

De MBO-opleidingen van ROVC sluiten aan op de vraag vanuit het bedrijfsleven. Hier ontstaat steeds meer behoefte aan multi-inzetbare technici. Deze behoefte kan niet ingevuld worden, terwijl de vraag naar allround technici alleen maar blijft stijgen.

Roel Greutink, Manager Ontwikkeling & Onderhoud Producten ROVC: à¢â‚¬Å“Wij bieden BBL-opleidingen waarbij werken en leren wordt gecombineerd. De MBO-opleidingen bestaan uit verschillende bestaande ROVC-cursussen. Oud ROVC-cursisten kunnen op deze manier hun MBO-diploma halen door het aanvullen van hun reeds behaalde cursussen. Daarnaast kunnen verworven competenties ingezet worden voor vrijstellingen, wanneer deze zijn omgezet in een ErvaringsCertificaat. Ook zij-instromers kunnen bij ROVC terecht voor een MBO-opleiding. Zij worden van A tot Z opgeleid.à¢â‚¬

Meer informatie over de MBO-opleidingen is te vinden op www.rovc.nl/mbo.

---------------
Noot voor de redactie: bijgesloten een foto op hoge resolutie van een ROVC-cursist aan het werk

Over ROVC
ROVC is marktleider op het gebied van trainingen, opleidingen en advies & implementatie voor de Nederlandse industrie. ROVC adviseert en ondersteunt honderden ondernemingen bij het realiseren van een effectief organisatie-, HRM- en opleidingsbeleid. Jaarlijks volgen meer dan 13.000 mensen een opleiding bij ROVC met als doel efficiënter, daadkrachtiger en competenter te functioneren. De ontwikkeling van mens en organisatie staat in haar werkwijze centraal. www.rovc.nl.

Meer informatie
Marcommit PR
Denise van Ooijen
E-mail: [email protected]
Tel. 035-5822730 / 06-47049961