(Persbericht) Opleidingsinstituut speelt in op tekort aan ´sea-based‘˜ technici

Ede, 15 augustus 2011 ROVC, partner voor trainingen, opleidingen en advies & implementatie binnen de Nederlandse industrie, start met de Scheepvaart & Offshore Academy. De Academy legt zich toe op het technisch opleiden van ´sea-based‘˜ medewerkers. Met de introductie speelt ROVC in op de vraag vanuit deze branche naar flexibele en praktijkgerichte opleidingen voor medewerkers, zoals scheepswerktuigkundigen, electricians en mechanics. De geboden opleidingen kennen een aanpaste planning, omdat binnen deze branche lange periodes op zee worden afgewisseld met korte periodes aan wal.

Roel Greutink, Manager Ontwikkeling & Onderhoud Producten bij ROVC: à¢â‚¬Å“De scheepvaart en offshore hebben te kampen met grote tekorten aan technisch personeel. Daarnaast blijkt in de praktijk dat de nieuwe generatie technici over onvoldoende praktijkervaring beschikt, waardoor de instroom zowel kwantitatief als kwalitatief onvoldoende is. Met de Scheepvaart & Offshore Academy helpen wij deze branche aan goed opgeleide technici.à¢â‚¬

De ROVC Scheepvaart & Offshore Academy heeft in samenwerking met diverse spelers uit de sector beroepsopleidingen ontwikkeld, gebaseerd op de meest voorkomende technische competentieprofielen. Fugro is à©à©n van die partners. Sander Rutgers, Personnel Development Manager bij Fugro: à¢â‚¬Å“Toen ROVC ons vroeg mee te werken aan de invulling van de Scheepvaart & Offshore Academy hebben wij direct toegezegd. Fugro heeft grote behoefte aan zelfstandige technici met een gedegen kennis van hydrauliek en elektrotechniek. Het initiatief van ROVC zorgt ervoor dat wij onze mensen in vijf aaneengesloten dagen kunnen voorzien van de juiste kennis en vaardigheden. Deze flexibele vorm van opleiden sluit goed aan op onze behoeften en hiermee realiseren wij sneller extra handen op de werkvloer.à¢â‚¬

De beroepsopleidingen zijn modulair opgezet, waardoor cursisten alleen dat leren wat ze nodig hebben voor de dagelijkse praktijk. Omdat er veel internationale werknemers binnen deze sector actief zijn, zullen de opleidingen zowel in het Nederlands als Engels gegeven worden. Meer informatie is te vinden op: www.rovc.nl/so-academy.

-----------------

Over ROVC
ROVC is marktleider op het gebied van trainingen, opleidingen en advies & implementatie voor de Nederlandse industrie. ROVC adviseert en ondersteunt honderden ondernemingen bij het realiseren van een effectief organisatie-, HRM- en opleidingsbeleid. Jaarlijks volgen meer dan 13.000 mensen een opleiding bij ROVC met als doel efficiënter, daadkrachtiger en competenter te functioneren. De ontwikkeling van mens en organisatie staat in haar werkwijze centraal. www.rovc.nl.

Meer informatie
Marcommit PR
Denise van Ooijen
E-mail: [email protected]
Tel. 035-5822730 / 06-47049961