Rozenbottels bevatten meer vitamine C dan veel andere vruchten

Zeist, 11 januari 2010 Uit de Roosvicee ´Vruchten en Vitamine C Vergelijker‘˜ blijkt dat in 100 gram rozenbottel niet alleen veel meer vitamine C zit dan in dezelfde hoeveelheid appels en bananen. Maar ook nog eens bijna dertien keer meer dan in 100 gram sinaasappel. En wel negen keer meer dan in 100 gram kiwi!

Goed om te weten. Want ieder lichaam heeft iedere dag vitamine C nodig. Voor de weerstand. Om te herstellen na inspanning. Maar ook om bindweefsel te onderhouden en het lichaam te beschermen tegen stoffen die het verouderingsproces bevorderen. Omdat je zelf geen vitamine C aanmaakt, maar die alleen binnenkrijgt door je voeding en drinken, is het dus fijn dat er rozenbottels zijn.

Wat zijn Rozenbottels?
Rozenbottels (http://www.roosvicee.nl/cgi-bin/index.cgi?page=206) zijn de vruchten die groeien aan rozenstruiken. Zodra de rozen zijn uitgebloeid verschijnen de rozenbottels. Soms zijn het sappige, rode bolletjes. En soms zijn ze wat meer oranje en langwerpig. Maar à©à©n ding hebben ze gemeen: ze zitten bomvol vitamine C!

Roosvicee en Rozenbottels
Al sinds 1958 maakt Roosvicee (http://www.roosvicee.nl/cgi-bin/index.cgi?page=209) met veel succes van rozenbottels een heerlijke siroop. En na die eerste klassieke siroop introduceerde Roosvicee nog veel andere dranken en zelfs jam waarin rozenbottels verwerkt zijn. Nu is de rozenbottel in alle Roosvicee producten verwerkt, wat het gemakkelijk maakt om dagelijks voldoende vitamine C binnen te krijgen.

Roosvicee‘˜s Vruchten & Vitamine C Vergelijker
De Vruchten & Vitamine C Vergelijker geeft inzicht in hoeveelheid vitamine C van verschillende soorten fruit. Op de Roosvicee website (http://www.roosvicee.nl/cgi-bin/index.cgi?menu=rozenbottel_overrozenbottels) is deze vergelijker en nog veel meer informatie over de Rozenbottel vanaf vandaag te vinden.

Over Roosvicee
Roosvicee (http://www.roosvicee.nl) is al meer dan 50 jaar een kwalitatief merk dat lekkere en gezonde dranken biedt op basis van fruit. Veel mensen in Nederland zijn er groot mee geworden. Nog steeds zien honderdduizenden consumenten de producten van Roosvicee als een perfecte aanvulling op de dagelijkse voeding. Roosvicee is een merk van HJ Heinz B.V. Heinz is een van de grootste producenten van consumentenvoeding ter wereld. In Nederland is H.J. Heinz B.V. verantwoordelijk voor de merken Heinz, Honig, De Ruijter, Venz, Brinta, Roosvicee, Karvan Cà©vitam, Lessini, Wyko, HP, Lea & Perrins en Amoy.

-----------------------------------------------------------
Noot voor de redactie:

Dit persbericht staat ook op de Roosvicee website (http://www.roosvicee.nl/cgi-bin/index.cgi?menu=actiescommercials_nieuws)
U mag de teksten en beelden gebruiken onder voorwaarde van vermelding: Roosvicee (http://www.roosvicee.nl).

Sfeerbeeld en/of packshots zijn op aanvraag beschikbaar en met bronvermelding rechtenvrij te gebruiken.

Vragen
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Roosvicee / H.J. Heinz B.V.
Menno van der Vlist, Marketing PR Manager
Arnhemse Bovenweg 160 - 178
P.O. Box 217
3700 AE Zeist, The Netherlands

T: +31 (0)30 697 37 87
F: +31 (0)30 697 38 14
M: +31 (0)6 48 875 338
E-mail: [email protected]