RIHealth en Backshop slaan de handen ineen bij de introductie van een nieuw softwarepakket om veiliger en gezonder gedrag aan de computer mogelijk te maken. Dit pakket, RSIGuard, is voor Nederland ontwikkeld om computergebruikers bewust te maken van het werkgedrag met als doel overbelastingsklachten, waaronder RSI, te voorkomen.

Backshop Healthy Computing, importeur en leverancier van ergonomische hardware producten, zal met de RSIGuard software computergerelateerde problemen voorkomen en oplossen

RSIGuard is een innovatieve, unieke en succesvolle oplossing op het gebied van preventieve software. Op een doeltreffende manier worden computer gerelateerde problemen, waaronder RSI, verminderd en opgelost.

Over de hele wereld vertrouwen arbo-coà¶rdinatoren, re-integratiedeskundigen, fysio- & oefentherapeuten, medisch specialisten, ergonomen en computer gebruikers op de unieke positieve effecten van RSIGuard:

  • Proactief computergerelateerde risico´s bepalen
  • Verminderen van deze risico´s
  • Verbeteren en efficiënt maken van preventie

Volgens Alex Rodi, directeur Backshop: à¢â‚¬Å“ RSIGuard complementeert ons ergonomische productportfolioà¢â‚¬. à¢â‚¬Å“Op deze manier kunnen we ook tegemoet komen aan wensen van onze klanten ten aanzien van positieve en preventieve gedragsverandering van de medewerkers op de werkplekà¢â‚¬.

RSIGuard wordt bejubeld door zijn uitstekende gebruiksvriendelijkheid, effectiviteit en bewezen betrouwbaarheid. RSIGuard is stabiele, veilige en betrouwbare software die al jaren door miljoenen mensen gebruikt wordt. RSIGuard is de nieuwe generatie preventieve software.

Gert-Jan Kraaijeveld, Directeur Sales and Strategy RIHealth: à¢â‚¬Å“Wij zien in Backshop, met de huidige marktontwikkelingen op het gebied van preventie, de succesvolle partij die met gedegen kennis en kunde ons product kan vertegenwoordigen in Nederlandà¢â‚¬.

In een vroeg stadium worden computergerelateerde problemen in kaart gebracht, zodat werknemer en bedrijf vroegtijdig klachten, improductiviteit en verzuim kunnen voorkomen. Hierdoor wordt een optimale preventie gerealiseerd.

De hoofdlijnen van RSIGuard bestaan uit het regelmatig verzamelen van informatie omtrent het werkgedrag, werkhouding & beweging en ergonomie. Vroegtijdig managen hiervan middels werkafwisselingen, houding en bewegingsadviezen, oefeningen en geven van subtiele bewustwordingtips leiden tot gezonder en productiever werken.

Ergonomisch advies en training

RSIGuard adviseert de werknemer direct op gezond gedrag. Doordat RSIGuard regelmatig het gezonde gedrag analyseert en stimuleert, zal de attentie bij de werknemer hoog zijn en wordt terugval voorkomen. Mede door deze preventieve software zijn de kosten van circa 2 miljoen werknemers voor improductiviteit, verzuim en re-integratie met tientallen procenten verlaagd. Aangesloten bedrijven zoals VISA, General Electric, HP en Chevron, hebben deze kostenverlaging met RSIGuard ervaren.

RIHealth gevestigd in Zoetermeer, is distributeur voor de Benelux van het Preventie Management Systeem en RSIGuard. Het systeem is ontwikkeld door Remedy Interactive. RIHealth heeft het systeem en RSIGuard doorontwikkeld naar de Nederlandse en Europese markt, wetgevingen en richtlijnen.

Meer informatie kunt u vinden op; www.rihealth.nl en www.backshop.nl

Media Contact RIHealth

Gert-Jan Kraaijeveld

T: +31 79 34 78 091

[email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular