Utrecht 09-07-2009. Uit gegevens van het Utrechtse bedrijf xQmail.eu blijkt dat momenteel ruim 88% van alle e-mail die ze voor haar klanten filtert uit ongewenste berichten bestaat.

Gedurende de maand juni zijn er door overheden en bedrijven wereldwijd diverse acties ondernomen om notoire spammers dwars te zitten, maar deze blijken grotendeels tevergeefs te zijn geweest. Spammers zijn zo flexibel dat ze na een grote ingreep razendsnel hun activiteiten via een andere route hervatten. Voorlopig is de enige oplossing het filteren van e-mail door diensten zoals xQmail.eu deze aanbied.

Uit de gegevens van xQmail.eu blijkt verder dat er per domeinnaam ruim 180 ongewenste berichten per dag worden tegengehouden. Zouden ze dit niet doen dan kost dit per bedrijf ruim à¢à¢â‚¬Å¡¬2900 per jaar aan productiviteitsverlies en onnodige IT uitgaven, kosten die door de aanschaf van de e-mail filteringsdienst van xQmail.eu van à¢à¢â‚¬Å¡¬69,95 per jaar vermeden kunnen worden.

Bijna alle e-mail die op internet rondgaat bestaat uit ongewenste berichten. Deze stortvloed aan berichten kost het bedrijfsleven veel geld, iets wat eenvoudig kan worden beperkt met de filter diensten van xQmail.eu.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular