(Persbericht) Almere, 29 april 2011 In het eerste kwartaal van 2011 zijn de online HBO+ marketing- en communicatievacatures met 28 procent gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Bovendien overtreft de stijging van het eerste kwartaal van dit jaar ruimschoots het voorafgaande kwartaal. Dit blijkt uit een analyse van het landelijke vacatureaanbod door USG Capacity, specialist op het gebied van werving & selectie en interim-management van marketing- en communicatieprofessionals.

De groei van het vacatureaanbod in het eerste kwartaal van 2011 overtreft die van het kwartaal ervoor met ruim 14 procent. De maand maart vertoonde een piek in het aantal vacatures. Er waren toen namelijk maar liefst 36 procent meer vacatures dan in 2010. De sectoren industrie/techniek (110 procent), financieel/verzekeringen (91 procent) en media/communicatie (91 procent) lieten de meeste groei zien in hun vacatureaanbod. Met de stijging van het aantal vacatures wordt ook de inzet van intermediairs voor de bemiddeling vergroot. Voor de vervulling van vacatures werd het afgelopen kwartaal vaker (16 procent meer) een beroep gedaan op intermediairs dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

à¢â‚¬Å“De arbeidsmarkt voor marketing- en communicatieprofessionals trekt weer aan. Dit komt niet alleen overeen met ons buikgevoel, maar ook de feitelijke stijging van het aantal vacatures bevestigt dat. Gezien de golfbeweging die de arbeidsmarkt kenmerkt, zullen we nu langzaam bewegen naar krapte op de arbeidsmarktà¢â‚¬, aldus Joyce Thijssen, algemeen directeur USG Capacity.

Online professionals
Inzoomend op het type vacatures is te zien dat het aantal vacatures voor online professionals opnieuw flink is gestegen. Zo neemt de vraag naar search engine optimization marketeers toe met 520 procent. Daarnaast is het aantal vacatures voor online marketing managers gestegen met 144 procent en neemt de vraag naar online marketingadviseurs eveneens toe met 100 procent.

Ieder kwartaal analyseert USG Capacity het aanbod van de marketing- en communicatievacatures in het hoger opgeleide segment op basis van de gegevens van Jobfeed. Ook op regionaal niveau en gesegmenteerd per branche wordt de arbeidsmarkt in kaart gebracht.

----------
USG Capacity
Sinds 1991 werft, selecteert en bemiddelt USG Capacity als marktleider marketing- en communicatieprofessionals met minimaal hbo-niveau en 3 jaar relevante werkervaring, zowel voor vast als op interim-basis. De kracht van USG Capacity komt voort uit de persoonlijke kwaliteiten en betrokkenheid van de consultants, de individuele aanpak en de sterke marktfocus. De diensten van USG Capacity gaan verder dan alleen het invullen van vacatures. Zij stimuleren kandidaten om hun eigen specialisme in te zetten en hen hierdoor op een unieke manier te laten groeien. USG Capacity heeft een landelijke spreiding met kantoren in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, en Utrecht met een hoofdkantoor in Almere. Meer informatie is te vinden op www.usgcapacity.nl.

USG Capacity is onderdeel van de beursgenoteerde onderneming USG People N.V., tweede speler in Nederland en vijfde speler in Europa op het gebied van flexibele arbeid.

Meer informatie:
Marcommit PR
Pauline van Die
Tel. 035-5822730 of 06-46182796
E-mail: [email protected]