Minorplanet voegt activiteiten in Benelux en Duitsland samen

RIJSWIJK 1 september 2009 Het in Rijswijk gevestigde bedrijf Minorplanet Systems BV is vanaf 1 augustus jl. naast de Benelux ook verantwoordelijk voor de Duitse markt als het gaat om voertuigmanagementsystemen. General manager Robert Weij blikt terug op een turbulente maand. Een maand waarin het Duitse filiaal in Ratingen, nabij Dà¼sseldorf, ten onder dreigt te gaan en de samenvoeging van Benelux en Duitsland voor een positieve impuls zorgt.

Snel naar z´n twee
à¢â‚¬à…“De kredietcrisis... Hoe graag ik ook met een andere verklaring wil komen, de kredietcrisis noodzaakt ons om de processen aan te scherpen. Onze klanten krijgen financiële leasecontracten moeilijker gesloten. Daarnaast zijn er klanten die koopbeslissingen voor zich uitschuiven. Dit voelen wij dusdanig in onze cashflow dat wij hebben besloten om te schakelen. Het filiaal in Ratingen (Duitsland) en Rijswijk (Nederland) worden samengevoegd. En snel. vertelt Robert.

Structuur
Vanaf 1 augustus jl. bewerkt de nieuwe werkmaatschappij Minorplanet Europa te Rijkswijk de Duitse markt. Een achttal ervaren Duitse verkopers en technisch specialisten heeft het bedrijf hiervoor tot haar beschikking. De backoffice is ondergebracht bij het dochterbedrijf Minorplanet Systems BV, eveneens te Rijswijk. Zij bestiert sinds 2000 vanaf deze locatie de Benelux. à¢â‚¬à…“De gekozen structuur stelt ons in staat om mee te groeien in de veranderende klanthouding ten opzichte van gewenste prijs-prestatieverhouding. licht Robert toe. Hij is general manager van beide bedrijven en heeft de samenvoeging begeleid en nauwlettend gevolgd.

Eind goed, al goed
Vanuit het Engelse moederbedrijf Minorplanet Systems Plc. is altijd aangestuurd op eensluidende procedures en Engels als bedrijfsvoertaal. Dit in combinatie met de globaliserende markt heeft er voor gezorgd dat de samenvoeging soepel kon verlopen. à¢â‚¬à…“Mede hierdoor hebben onze Duitse verkopers de orderintake van de maand augustus boven de gestelde prognose gekregen. Wij hebben de gevolgen van de kredietcrisis kordaat het hoofd geboden. concludeert Robert trots.

Website: http://www.minorplanet.nl