Het is nu nog makkelijker om te reizen met SAS Scandinavian Airlines. De luchtvaartmaatschappij heeft nu ook mobiel inchecken en de mobiele boarding pass ingevoerd. Dit betekent dat SAS klanten nu kunnen reizen met alleen hun mobiele telefoon en een identiteitsbewijs / paspoort.

à¢â‚¬Å“SAS blijft kostbare tijd besparen voor haar klanten. Men kan nu mobiel inchecken op onze mobiele site of via SMS. Daarna ontvangen zij een 2D streepjescode die fungeert als mobiele boarding passà¢â‚¬, zegt Lena Rà¶kaas, Vice President Product & Customer Services, Scandinavian Airlines.

à¢â‚¬Å“Al sinds vele jaren werken we hard aan het verstrekken van tijdsefficiënte vliegoplossingen voor onze klanten. Met de introductie van de boarding pass via mobiel inchecken zijn we nu weer een stap dichter bij reizen zonder rompslomp.à¢â‚¬, zegt Rà¶kaas

De boarding pass die verkregen wordt na mobiel inchecken bevat een 2D-streepjescode die elektronisch kan worden gelezen op de luchthaven. De 2D-streepjescode kan worden gebruikt voor mobiel inchecken, verkrijgen van bagage tags bij de SAS Self Service balies, bij de douanecontrole, tax-free winkels, de SAS lounges en natuurlijk bij het binnenstappen van het vliegtuig.

Vluchten waarbij mobiel inchecken mogelijk is:
De mobiele boarding pass is beschikbaar bij mobiel inchecken via sms of via de SAS mobiele website (http://mobile.flysas.com) op de volgende vluchten met Scandinavian Airlines en dochter Blue1:
- Binnenlandse vluchten in de Scandinavische landen (Noorwegen, Denemarken, Zweden, Finland)
- Vluchten tussen de Scandinavische landen
- Vluchten van Scandinavië naar bestemmingen in Europa en Azië
- En vele vluchten vanuit de rest van Europa, waaronder Amsterdam

Mobiel inchecken is beschikbaar voor alle passagiers met mobiel internet.

Voordelen van de mobiele boarding pass:
- geen papieren instapkaart meedragen
- geen noodzaak de boarding pass uit te printen op de luchthaven, dat bespaart tijd en spaart het milieu
- de mobiele boarding pass houdt je op de hoogte van vluchtinformatie, zoals gate nummer

Over Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines is de grootste luchtvaartmaatschappij van Scandinavië en vliegt naar vele bestemmingen over de gehele wereld. Dagelijks vliegt SAS rechtstreeks van Amsterdam naar Kopenhagen en vele andere bestemmingen. Op de website boekt men bijvoorbeeld eenvoudig vluchten naar Stockholm of andere bestemmingen, zoals Trondheim. Op alle vluchten gelden de kernwaarden van SAS: punctueel, comfortabel en voordelig. Voor meer informatie: http://www.flysas.com/nl/nl.