(Persbericht) Persbericht
Ref. ST8854
Januari 2011

SATO, een internationale leider op het gebied van automatische identificatie en gegevensverzameling (AIDC) en een toonaangevende speler op het vlak van barcodeprint-, etikettering-, en EPC/RFID-oplossingen kondigde de oprichting van SATO BENELUX aan, de laatste nieuwe verkoopvestiging buiten Japan, in Nederland.

Door de oprichting van SATO BENELUX zal de organisatie haar aanwezigheid in de regio versterken en uitbreiden; zo wordt SATO gepositioneerd om klanten en partners snellere support en service te bieden. De groeiende marktvraag in combinatie met de permanente verbintenis van de organisatie tot nauwe samenwerking met de klant, heeft organisch geleid tot de oprichting van dit nieuwe bedrijf, dat zich uitsluitend op verkoop en service voor de Benelux zal toeleggen. Voor de oprichting van het nieuwe bedrijf werd het Beneluxfiliaal SATO Labelling Solutions Europe GmbH omgevormd tot een volledige SATO-dochteronderneming.

In de afgelopen 4 jaar heeft het merk SATO een sterke groei doorgemaakt en kon het zich dankzij producten van topkwaliteit, betrouwbare oplossingen en uitmuntende dienstverlening op de Benelux-markt vestigen. Door onze sterkere aanwezigheid, zijn we nu uitstekend gepositioneerd om op alle groeikansen te kapitaliserenà¢â‚¬, aldus Brian Lang, Managing Director van SATO International Europe. Hij voegde hier nog aan toe: à¢â‚¬Å“We hebben meteen een vliegende start gemaakt en zijn ervan overtuigd dat we de oplossingen en support in huis hebben om de marktverwachtingen te overtreffen.à¢â‚¬

Voor meer informatie over SATO kunt u een bezoek brengen aan: http://www.satoeurope.com.
- EINDE -

Voor meer media-informatie kunt u contact opnemen met:
Emma Hills, Technical Publicity
Tel. +44 (0)1582 878870
E-mail: [email protected]

Over SATO

SATO is een pionier en een wereldwijd toonaangevende leverancier op het gebied van geïntegreerde oplossingen voor automatische identificatie en gegevensverzameling (AIDC), waarbij gebruikgemaakt wordt van barcode- en RFID-technologieën. SATO produceert innoverende, betrouwbare auto-identificatiesystemen en biedt bedrijven totaaloplossingen door de integratie van hardware, software, verbruiksartikelen en onderhoudsdiensten. Klanten rekenen op SATO voor nauwkeurige, arbeids- en kostenbesparende oplossingen die bijdragen tot behoud van het milieu.

Het in 1940 opgerichte SATO is een beursgenoteerd bedrijf, opgenomen in de eerste sectie van de Japanse Tokyo Stock Exchange. Het bedrijf beschikt over verkoop- en servicevestigingen in meer dan 20 landen en is wereldwijd vertegenwoordigd via een partnernetwerk van wereldklasse. In boekjaar 2010, afgesloten op 31 maart, werd een omzet van 74.917 JPY miljoen (807 USD miljoen) genoteerd. Meer informatie over SATO Corporation vindt u op www.sato.co.jp/english

*De omrekening is gebaseerd op een gemiddelde wisselkoers van 1 USD = 92,89 JPY.