Het nieuwe Equity Platform biedt diepgravende bedrijfsanalyses voor meer dan 11.000 aandelen en een innovatief handelspaneel. Saxo Bank verwacht dat deze uitbreiding van het huidige platform zal bijdragen aan een verdubbeling van het aantal klanten binnen twee jaar.

Saxo Banks nieuwe Equity Platform, dat vandaag wordt gelanceerd, is ontwikkeld in antwoord op de toenemende vraag van particuliere beleggers naar een ´state-of-the-art‘˜ beleggingsplatform, meer geavanceerde handelstechnieken en betere analyse-instrumenten. Het biedt beleggers transparantie en een rechttoe rechtaan dashboard om te handelen in meer dan 11.000 aandelen op 23 van de belangrijkste beurzen ter wereld, 6.000 Single Stock CFD‘˜s, 800 Exchange Traded Funds en 20 index-tracking CFD‘˜s. Het nieuwe Equity Platform is een aanvulling op het bekende handelsplatform van Saxo Bank, de Saxo Trader.

Beleggers kunnen op het platform gemakkelijk gebruik maken van peer groupings om vergelijkbare bedrijven te vinden en beleggingen te vergelijken met gemiddelden in hun peer groups. Daarnaast kunnen ze beschikken over zeer waardevolle data als de koersontwikkeling, operationele prestaties en waarderingsveelvouden, inclusief verzamelde schattingen van professionele analisten tot drie jaar vooruit. Dergelijke diepgang in fundamentele data was tot nu toe niet toegankelijk voor particuliere beleggers. Met het Equity Platform kunnen klanten bovendien informatie uitwisselen met andere beleggers om hun beslissingen te staven en te valideren, hebben ze volop mogelijkheden om risico‘˜s binnen hun portfolio te minimaliseren door middel van technieken als short-CFD‘˜s.

Volgens het World Wealth Report 2009 van Merrill Lynch en Capgemini heeft bijna de helft van de meest vermogende beleggers wereldwijd het vertrouwen in hun fondsmanager verloren sinds het begin van de financiële crisis. Saxo Bank denkt dat het nieuwe Equity Platform beleggers zal aantrekken die hun beslissingen willen maken op basis van substantiële, door medegebruikers beproefde informatie.

Jeff Saul, Head of Group Equities van Saxo Bank, over de lancering:

à¢â‚¬Å“Met de meeste platforms kunnen beleggers alleen aandelen kopen en verkopen, zonder enige vorm van risicovermindering. Het Saxo Equity Platform stelt ze in staat te investeren in een bepaald aandeel, een mandje vergelijkbare aandelen te kopen, en short te gaan op een vergelijkbaar bedrijf of vergelijkbare index met een CFD. Allemaal met slechts een paar muisklikken. Het platform heeft een intuïtieve layout en het is simpel om er informatie mee te verkrijgen en orders te plaatsen. Daarom verwachten we dat dit platform ons klantenbestand in twee jaar tijd gaat verdubbelen.à¢â‚¬

De krachtige analyse op het Equity Platform wordt versterkt door een onderzoekscentrum dat zich richt op de 11.000 grootste bedrijven ter wereld, met gedetailleerde bedrijfsprofielen, een datahistorie van vijf jaar en consensusschatingen en waarderingen van verlies en winst, balansen, cash flow, operationele resultaten tot drie jaar in de toekomst. Om beleggers te helpen bij risicoreductie is in dit onderzoekscentrum ook een labelling-systeem opgenomen dat categoriseert naar groei, bà¨ta, financieel risico, operationeel risico, omloop, en omzetcijfers gespecificeerd naar bedrijfsonderdelen en regio.

Om online discussie en feedback over beleggingsideeën te faciliteren, heeft Saxo Bank beleggingsinformatie en discussiefaciliteiten toegevoegd van het meertalige online beleggersforum EuroInvestor, waarin Saxo Bank sinds maart 2009 een belang van 39% heeft. EuroInvestor trekt elke maand 1,8 miljoen unieke gebruikers vanuit heel Europa.

In een gezamenlijke verklaring laten de twee co-CEO‘˜s en oprichters van Saxo Bank, Kim Fournais en Lars Seier Christensen, weten:

à¢â‚¬Å“Wij denken dat in de toekomst van de financiële dienstverlening een belangrijke rol is weggelegd voor beleggingsfora en financiële nieuwsportals. Daarom hebben we een aandeel in EuroInvestor aangekocht. Saxo Banks nieuwe Equity Platform zal een spil zijn voor de sector en zal beleggers ondersteunen die het vertrouwen hebben verloren in hun adviseurs van de traditionele banken en brokers.

EINDE

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie en interviewmogelijkheden kunt u altijd contact opnemen met:

CitySavvy, PR-bureau van Saxo Bank in Nederland
Omara Nahar: +31 20 794 47 35
Koos Verheul: +31 20 794 47 32

Over Saxo Bank

Saxo Bank is een specialist in online trading and investment, die klanten in staat stelt te handelen in Forex, CFD‘˜s, andelen, futures, opties en andere derivaten. Ook biedt Saxo Bank professionele beheerservices voor portefeuilles en beleggingen via SaxoWebTrader en , SaxoTrader de toonaangevende online trading platforms. SaxoTrader is rechtstreeks beschikbaar via Saxo Bank of via een van de wereldwijde partners van de bank. Whitelabelling is een belangrijke activiteit voor Saxo Bank, waarbij het online trading platform van de bank in aangepaste versie onder de merknaam van andere financiële instellingen en makelaars wordt uitgebracht. Saxo Bank heeft meer dan 120 White Label-partners en duizenden klanten in ruim 180 landen. Het hoofdkantoor van Saxo Bank is gevestigd in Kopenhagen en wordt ondersteund door kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland, Singapore, Spanje, Tsjechië, Italië, Griekenland, Nederland, China, de Verenigde Arabische Emiraten, Australië en Japan.