Persbericht

Brussel, 08 februari 2013

De laatste jaren getuigen van een exponentiële groei in het aantal schoonheidssalons.

Het publiek bestaat vanzelfsprekend nog steeds voornamelijk uit vrouwen (tot 95 procent), maar de cijfers tonen aan dat er toch ook steeds meer en meer mannen klant worden bij beauty centers. Dit opent natuurlijk een heel nieuwe markt van behandelingen die meer gericht zijn op het mannelijk clienteel.

Het dienstenaanbod van de beauty centers breidt ook steeds verder uit. Naast traditionele schoonheidsverzorgingen bieden de meeste schoonheidssalons nu ook spa diensten aan zoals sauna, hammam of infraroodcabines. De gelaats- en lichaamsbehandelingen worden ook steeds gevarieerder. Vaker en vaker zijn er ook etnische behandelingen beschikbaar van Oosterse of Afrikaanse afkomst.

Het aanbod wordt ook steeds actueler: themas als detoxen en anti-stressbehandelingen zijn steeds frequenter wat inspeelt op de vraag van klanten die gezonder wensen te gaan leven.

Daarnaast is er ook een sterke evolutie in de gemiddelde leeftijd van het clienteel: een groeiend percentage van de klanten zijn actieve gepensioneerden die het verouderen tegen wensen te gaan en dus meer en meer anti-aging behandelingen laten uitvoeren.

Bron: http://www.beautycenterelysee.be

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular