‘˜s Werelds eerste Scientology kerk, opgericht in 1954, is nu helemaal opgeknapt om zo haar groeiende aantal leden te kunnen ontvangen.

Met een hoop fanfare werd afgelopen zaterdag 24 april het geronoveerde gebouw van de Scientology Kerk Los Angeles geopend. Meer dan 6.000 toeschouwers konden zien hoe de heer Miscavige, kerkelijk leider, samen met een aantal anderen hoogwaardigheidsbekleders het lint doorbrak.

Los Angeles is de eerste stad in de wereld die een Scientology Kerk kreeg en het is dan ook niet vreemd dat Los Angeles tevens de grootste concentratie aan Scientologen kent. Scientology staat in Los Angeles dan ook bekend om haar maatschappelijke betrokkenheid. De Sheriff van Los Angeles en omgeving Lee Baca sprak het publiek dan ook toe met de woorden: à¢â‚¬Å“Ik kan altijd op jullie rekenen om me te helpen bij het veiliger maken van Los Angeles en omgeving. In het bijzonder jullie drugsvoorlichting op onze scholen en in de buurten. Precies om die rede hebben we een groep van onze eigen mensen getraind in het gebruik van jullie onverslaanbare programma. Ik wil jullie dus allemaal bedanken voor alles wat jullie doen om mij te helpen in mijn werk, want vandaag de dag zijn de criminaliteitcijfers het laagst sinds veertig jaar.à¢â‚¬

In het kader van een wereldwijd programma om in alle steden nieuwe, geheel gerenoveerde kerken neer te zetten, is dit al de 4e kerk die zijn deuren heeft geopend in 2010. Eerder dit jaar heeft namelijk de Brusselse tak van de Scientology Kerken voor Europa haar deuren geopend, net zoals een nieuwe kerk in Quebec en Las Vegas. Er staan nog 10 kerken op het schema om geopend te worden voor het einde van het jaar.