(Persbericht) Op zondag 13 maart kwamen duizenden Scientologen bijeen voor de openingsceremonie van het nieuwe gebouw van de Scientology Kerk Tampa. De nieuwe kerk in Tampa was nodig geworden vanwege een viervoudige groei van de Scientology gemeenschap in de afgelopen tien jaar.

Het ruim 8.000 vierkante meter grote gebouw bevat een Informatiecentrum die de overtuigingen en praktijken van Scientology laten zien en ook het leven van haar grondlegger. Het informatiecentrum geeft een overzicht van alle door de kerk gesponsorde maatschappelijke programma‘˜s, waaronder initiatieven op het gebied van mensenrechten, drugsvoorlichting, geletterdheid en een vrijwilligersprogramma om hulp te bieden bij rampen. Het informatiecentrum bevat multimediadisplays met bijna 500 educatieve films.

Ybor Square staat officieel op de nationale Monumenten lijst. Het werd oorspronkelijk gebouwd in 1880 door Vicente Ybor. Bij het begin van de 19e eeuw deed het complex van drie gebouwen dienst als de à¢â‚¬Å“sigarenhoofdstad van de wereldà¢â‚¬. Bij de verbouwing van Ybor Square heeft de kerk nauwgezet de historische plek in ere hersteld. Er staan artefacten in uit voorbije tijden, waaronder een originele pers voor tabak, reliëf plafonds en origineel gesmede ijzeren traptredes bij de ingang. Wat ook bewaard is gebleven is een à¢â‚¬Å“lessenaarà¢â‚¬, een houten platform vanwaar voordrachten werden gegeven aan werknemers ter opleiding of gewoon voor entertainment.

Tijdens de openingsceremonie keek kerkdirecteur Lynn Irons terug op het belang van het gebouw van de nieuwe Tampa kerk en op de diversiteit van de gemeenschap.

à¢â‚¬Å“De Cubaanse, Spaanse, Italiaanse, Joodse en Duitse mensen die zich hier vestigden, deden het allemaal erg goed dankzij de creatie van Mutual Aid Societies. Deze groep is opgezet door immigranten voor immigranten. In dezelfde traditie van dienstbaarheid aan de gemeenschap openen we vandaag deze Scientology Kerk in Ybor City.à¢â‚¬ Irons zei verder nog: à¢â‚¬Å“We gebruiken de waardevolle technieken van de heer Hubbard om de samenleving en menselijke condities te verbeteren. Daarom zijn we zeer trots om zo uit te breiden in Ybor en in Tampa.à¢â‚¬

David Miscavige, Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center en kerkelijk leider van de Scientology religie, opende het nieuwe gebouw. Miscavige sloot zijn toespraak af door het gebouw op te dragen aan de grondlegger van de kerk, L. Ron Hubbard.

De Scientology Kerk Tampa behoort tot een serie die nu Ideale Scientology Kerk Organisaties (à¢â‚¬Å“Ideale Orgsà¢â‚¬) worden genoemd. Ideale Orgs zijn een verwezenlijking van de droom van L. Ron Hubbard voor de religie en haar kerken. Ideale Orgs verschaffen niet alleen de ideale faciliteiten om Scientologen bij hun spirituele vooruitgang van dienst te zijn, maar ze zijn ook ontworpen als een plek van samenkomst voor de hele gemeenschap en een plek waar mensen samen kunnen komen om mensen van elke denominatie vooruit te helpen.

Dankzij de begeleiding van David Miscavige zijn er de afgelopen vijf jaar 23 Ideale Kerken geopend op drie continenten. De Scientology Kerk Tampa is de derde Ideale Org die in 2011 is geopend.

De Scientology religie is gesticht door auteur en filosoof L. Ron Hubbard. In 1954 werd in de Verenigde Staten de eerste Scientology Kerk opgericht. Inmiddels is de organisatie uitgegroeid tot meer dan 9.000 kerken, missies en groepen met miljoenen leden in 165 landen.