(Persbericht) Ieder jaar komen duizenden Scientologen samen in Engeland om de verjaardag van de Internationale Associatie van Scientologen te vieren. Volgend weekend zullen rond de 7000 Scientologen afreizen naar het landgoed in Engeland, waar de groep ook is opgericht. Ook een groep Nederlanders maakt zich op voor de reis.

De Internationale Associatie van Scientologen (IAS) bestaat inmiddels bijna 26 jaar en bestaat uit honderdduizenden leden. Ze werd opgericht door een groep leden van de Scientology Kerk. Een van de belangrijkste activiteiten van de IAS is het ondersteunen van maatschappelijke programma‘˜s.

Dagelijks vallen er doden door drugsgebruik. Hele families zijn hier het slachtoffer van. Om dit tegen te gaan sponsort de IAS een anti-drugs voorlichtingsprogramma. Zo zijn er 16 drug voorlichtingsspotjes gemaakt om jongeren voor te lichten over de gevaren van drugs en zijn er 13 verschillende voorlichtingsboekjes uitgegeven over specifieke drugs. In het afgelopen jaar zijn er 3 miljoen van deze boekjes besteld en gratis verstuurd, dankzij de sponsoring van de IAS.

Ook tijdens rampen als Haïti zorgde de IAS ervoor dat vrijwilligers, voedsel en medicatie naar Haïti gevlogen konden worden om daar broodnodige hulp te leveren en letterlijk levens te redden uit de puinhopen. Vrijwilligers zijn daar nog steeds aanwezig. Ook in Pakistan zijn er op het moment vrijwilligers actief dankzij de steun van de IAS.

Door het ondersteunen van verschillende programma‘˜s (o.a. anti-drugs, mensenrechten, normen en waarden, vrijwilligerswerk) willen leden van de IAS de samenleving naar een hoger plan brengen om zo de doelstelling van de grondlegger van Scientology, de heer Hubbard te verwezenlijken. Namelijk om een samenleving te krijgen zonder criminaliteit en ellende.

Tijdens de verjaardag zal er aan de groep leden een video gepresenteerd worden, waarin de resultaten van het afgelopen jaar gepresenteerd worden.