(Persbericht) De prijsverschillen tussen scooterverzekeringen in Nederland zijn enorm . Een jongen van 16 jaar uit Den Haag die zijn nieuwe scooter wil verzekeren tegen diefstal kan tot wel 3 keer te veel betalen. Ook zijn er flinke prijsverschillen tussen een scooterverzekering afsluiten in de grote stad en daarbuiten. Dit blijkt uit onderzoek van Premie.nl, een onafhankelijke vergelijkingssite voor scooterverzekeringen.

Een scooter (t.w.v. € 2.399) verzekeren tegen diefstal kost voor een 16-jarige Hagenaar bij Reaal € 1.554 per jaar terwijl deze verzekering bij Univ੠€ 516 per jaar kost. Een verschil van € 1.038 per jaar, voor dezelfde scooterverzekering.
Prijsverschil scooterverzekeringen per categorie en regio
De grootste prijsverschillen zijn te vinden bij de verplichte scooterverzekering die alleen schade aan anderen dekt (wettelijke aansprakelijkheid). De goedkoopste scooterverzekering is in deze categorie gemiddeld 76% goedkoper dan de duurste scooterverzekering.

Een scooterverzekering is in de grote stad gemiddeld 73% duurder dan in de rest van Nederland. Verzekeraars achten de kans op een aanrijding of diefstal in de stad vele malen groter dan in niet stedelijke gebieden.

Scooterverzekering op naam ouders wordt bestraft
Wie denkt te besparen door zijn of haar scooter op naam van zijn of haar vader of moeder te verzekeren, kan bedrogen uitkomen. Alle scooterverzekeraars hebben in de polisvoorwaarden maatregelen opgenomen tegen deze veel voorkomende praktijk. De meeste verzekeraars hanteren een fors hoger eigen risico bij schades die
veroorzaakt worden door een jongere bestuurder dan vermeld op het polisblad.

De ANWB bestraft ouders die de scooter van hun zoon of dochter verzekeren door de uitkering bij schade te beperken. Ouders lopen hierbij het risico tot € 5.000 zelf te moeten betalen bij een schade.