Musea en bibliotheken hebben waardevolle collecties die steeds meer via het Internet beschikbaar zijn. Het goed ontsluiten van deze collecties voor een breed publiek blijft echter lastig, laat staan het specifiek ontsluiten voor bepaalde doelgroepen.

Seek You Too, het bedrijf achter de open source zoekmachine Meresco en Emid Consult de maker van zoekmachine widgets Sparks hebben vandaag een intentie verklaring ondertekend om gezamenlijk te werken aan een verbeterde zoekoplossing voor musea en bibliotheken. De integratie van deze systemen brengt de nieuwste ontwikkeling op het gebied van zoektechnologie en gebruikersvriendelijkheid samen.

Met Meresco en de Sparks kunnen projectkosten voor het implementeren van gebruikersvriendelijke en snelle zoekmachines tot wel 75% worden verkleind en kunnen organisaties hun domeinkennis en -kunde inzetten om betere toegang tot hun collecties zelf te implementeren.

Seek You Too ontwikkelde MERESCO, de succesvolle Open Source OAI Data- en Service provider, specifiek voor het beheren en ontsluiten van catalogi. Hiermee kan digitale informatie sneller en eenvoudiger gearchiveerd en gevonden worden.

Emid heeft de Spark widgets ontwikkeld die het mogelijk maken dat functioneel beheerders van de klant zonder een regel code zelf hun eigen zoektoepassingen kunnen bouwen a la iGoogle.

Meresco werkt naadloos met de Spark widgets van Emid Consult. Met de samenwerking komt een krachtige Open Source 'back-end' samen met een flexibele 'front-end' welke met ieder CMS en portaal naadloos kan worden geïntegreerd

Over Seek You Too
Seek You Too ontwerpt en implementeert innovatieve (meta)datamanagement oplossingen op basis van Meresco, een OAI data- en serviceprovider. Meresco is in 2001 gezamenlijk ontwikkeld door o.a. SURFnet, SURFfoundation, Kennisnet en Seek You Too en wordt nu onder een GPL licentie beheerd. Seek You Too onderscheidt zich als ict-aanbieder door de no-nonsense garantie dat alle software binnen de gestelde tijd en budget wordt opgeleverd.

Over Emid Consult
Emid helpt al 20 jaar organisaties bij het beter toegankelijk maken van waardevolle informatie. Organisaties besteden heel veel tijd aan het zoeken naar de juiste informatie, Emid zorgt dat gebruikers vanuit hun werkprocessen efficiënter met informatie kunnen werken en dat informatie zelf zijn weg naar gebruikers en systemen kan vinden.

=====================================================================
Noot voor redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erik Groeneveld van CQ2, www.cq2.nl,
telefoon 0318 555 488, e-mail [email protected] of met Ronald Baan van Emid Consult, www.emidconsult.com, telefoon 070 887 0700, e-mail [email protected]