Winstgevend aanbieden en verkopen van klantspecifieke oplossingen

Son, 18 september 2012 Op 10 oktober a.s. organiseert Sofon een seminar met als thema: à¢â‚¬Å“Weet wat je verkoopt, weet wat je verdientà¢â‚¬. Sofon speelt met dit seminar in op een knelpunt waar veel bedrijven die complexe producten of diensten aanbieden mee te maken hebben: het offerteproces.

Bedrijven die klantspecifieke producten en diensten leveren, verkrijgen in de regel geen orders zonder vooraf à©à©n of meer offertes te hebben uitgebracht. Het maken van offertes is een veelal tijdrovend, arbeidsintensief en foutgevoelig karwei dat vaak alleen geklaard kan worden met de hulp van specialisten, zeker als er sprake is van maatwerk. Tijdens het Sofon Seminar op woensdag 10 oktober a.s. in Restaurant de Salentein te Nijkerk wordt duidelijk wat bedrijven kunnen doen om de offertedoorlooptijd te verkorten en foutloze offertes te maken.

Aweta producent van machines voor de verwerking van groente en fruit heeft door de komst van Sofon een beter inzicht in marges, een eenvoudiger goedkeuringsproces en hun offertekwaliteit is verhoogd wat zich uit in makkelijker en sneller uniform offreren. Op 10 oktober zullen Cees Hooijschuur en Eric Qualm namens Aweta vertellen over de invoering en het gebruik van Sofon bij Aweta.

Tijdens een interactieve sessie van Hans Bik van Bik Communicatie krijgt u meer inzicht in de basis voor alle communicatie en verkoop, namelijk vertrouwen. Naast, direct toepasbare tips & tools zult u dankzij de activatie van het nieuwe netwerken, naar huis gaan met een aantal extra potentiële relaties.

Dennis Vriese van Sofon zal aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden uitleggen wat uiteenlopende organisaties met Sofon Guided Selling bereikt hebben in het verkoop- en offerteproces.

Gegevens seminar
Datum: 10 oktober a.s. van 12.30 uur 17.00 uur (inclusief lunch)
Locatie: Restaurant de Salentein, Nijkerk
Kosten: geen
Organisator: Sofon
Doelgroep: (commercieel) management van middelgrote en grote ondernemingen die klantspecifieke producten en diensten leveren
Aanmelden: www.sofonguidedselling.com/seminar
Aanmelden per e-mail: [email protected]
Voor meer informatie: Sofon, Afdeling Marketing, 040 26 77 199, [email protected]

Over Sofon
Sofon is leverancier van verkoopondersteunende software onder de naam Sofon Guided Selling. Met Sofon Guided Selling worden complexe, klantspecifieke verkoopprocessen eenvoudiger, korter en kwalitatief beter. Sofon Guided Selling ondersteunt met name behoefteanalyse, productselectie en configuratie, verkoopcalculatie, offertegeneratie, stuklijst- en routinggeneratie en orderverwerking. Sofon-gebruikers zijn middelgrote en grote, internationaal georiënteerde bedrijven die klantspecifieke producten of diensten leveren. Zie ook www.sofon.com.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular