(Persbericht) SENSZ lanceert integraal kwaliteitslabel voor Horeca
Horeca Hygiëne Alert om ondernemers wakker te schudden over ingrijpende ontwikkeling

Naarden, 17 november - In Politiek Den Haag gaan al maanden stemmen op om gegevens van de nVWA openbaar te maken voor consumenten, zoals in andere landen ook al het geval is. Als gespecialiseerd kwaliteitsbedrijf merkt Sensz dagelijks dat horecaondernemers en managers geen weet hebben van deze ontwikkelingen en de gevolgen. Nieuwe wetgeving kan er voor zorgen dat gasten kunnen meekijken naar gepubliceerde resultaten van de Voedsel en Warenautoriteit. Als antwoord op deze voornemens lanceert Sensz vandaag de nieuwe website met daarin dit integrale kwaliteitslabel: Horeca Hygiëne Alert.

Minister Schippers van VWS stuurde enkele maanden geleden een brief aan de Tweede Kamer met het voornemen om de inspectiegegevens die onder andere door de nVWA worden verzameld openbaar te maken. De intentie is uitgesproken om dit jaar nog een aanpassing te maken in de Gezondheidswet.

Met deze ontwikkelingen hebben horecabezoekers dus niet alleen de vele review sites tot hun beschikking maar kunnen ze als het ware ook achter de schermen meekijken en beoordelen waar ze gaan eten. In New York zijn er al particuliere websites zoals http://donteat.at/about waarop gegevens worden vrijgegeven van restaurants die slechte scores kregen.

Volgens Rosmaryn Wesselman van Sensz is het de taak van haar organisatie om de Nederlandse Horeca ondernemer tijdig te informeren en praktische totaaloplossingen te bieden. "Deelname aan Horeca Hygiëne Alert betekent een integrale werkmethode om precies datgene te doen wat voor een proactief hygiënebeleid belangrijk is en op de hoogte te blijven van alle relevante ontwikkelingen. Hygiëne is natuurlijk geen "sexy" aspect van de bedrijfsvoering maar we weten dat als we de juiste tools en informatie verschaffen, restaurants hier serieus mee aan de slag gaan, zeker met de nieuwe wetgeving in aantocht", aldus Wesselman.

Zelfcontroles vermindert bezoek nVWA
Horecabedrijven die goed presteren mogen voortaan zichzelf controleren in plaats van dat de nVWA langskomt. Sensz heeft, met een geaccepteerd zelfcontrolesysteem door de nVWA, de mogelijkheid om restaurants als "groen" bij deze instantie aan te merken. De "groene" status krijgt men door het behalen van de audit die wordt uitgevoerd door de Stichting Waarborg Voedselveiligheid, een initiatief van Sensz. Met de "groene" status vinden er geen externe controles meer van de nVWA zelf plaats.

Horeca Hygiëne Alert
Zelfstandige horecabedrijven kunnen vanaf vandaag een abonnement op het nieuwe Horeca Hygiëne Alert nemen voor de introductieprijs van € 15,00 per maand of € 180,00 per jaar (exclusief monstername). Daarvoor krijgt men:
1. Onbeperkt toegang tot een vernieuwd en altijd actueel online Hygiëne Handboek
2. Antwoord op alle vragen over hygiëne controle via de servicedesk van Sensz
3. Officiële test audit met resultaat binnen twee dagen, monstername resultaat binnen twee weken
4. Aanmelding als "groene" organisatie bij de nVWA
5. Certificaat van Stichting Waarborg Voedselveiligheid en vermelding Horeca Hygiëne Alert
6. Publiciteit en extra vindbaarheid door vermelding op de websites van Sensz en Waarborg Voedselveiligheid

Over Sensz
Al vanaf 2004 is Sensz actief op het gebied van integrale kwaliteit en voedselveiligheid. Door haar innovatieve en deskundige aanpak, is Sensz razendsnel gegroeid tot marktleider op het gebied van kwaliteitsmanagement voor de food-, contractcatering-, horeca- en facilitaire branche. Sensz werkt met een team dat zuiver uit professionals bestaat. Sensz begeleidt haar business partners ook in certificeringstrajecten, zoals ISO of HACCP. Business partners van Sensz kunnen terugvallen op deskundig advies en begeleiding. Kijk voor meer informatie op www.sensz.nl.