Sergio Herman is ambassadeur van Maldon sea salt flakes

Nederlands beste chef gezichtsbepalend bij introductie van authentiek zout

Hengelo, 17 december 2009 - Sergio Herman van het beroemde restaurant Oud Sluis zal zijn persoonlijke signatuur zetten onder de introductie campagne van Maldon sea salt flakes in Nederland. De Maldon Crystal Salt Company uit Essex (UK) heeft de Zeeuwse chef bereid gevonden om zowel professionals als hobbykoks bekend te maken met deze hoogwaardige smaakmaker.

Het bijzondere zout wordt sinds tweeduizend jaar gewonnen aan de oostkust van Groot Brittannië waar de zoute rivier de Blackwater River uitmondt in het Kanaal. Twee keer per maand, bij volle maan en bij nieuwe maan, is het hier springtij. De zee wast dan over de moerassige uiterwaarden en neemt het zout dat is neergeslagen op planten en op de bodem mee in zijn stroom. Op dat moment pompt de familie Osborne van de Maldon Crystal Salt Company het water uit de rivier. Na filtering wordt de ontstane pekel in grote bassins zorgvuldig verwarmt, zo ontstaan door verdamping knapperige piramidevormige zoutkristallen. Dit procedà© geschiedt al meer dan 200 jaar op dezelfde manier in Maldon.

Deze authentieke atmosfeer, het feit dat het zout geheel biologisch gewonnen wordt, en de bijzondere structuur van het zout waren al veel langer bekend bij Sergio Herman. Hij laat al bijna 20 jaar elk half jaar een nieuwe voorraad Maldon sea salt flakes uit Engeland bezorgen. Daarom reageerde hij ook direct positief op het verzoek van de familie Osborne om mee te werken aan de lancering van dit culinaire zout voor de Nederlandse horeca en huishoudens.

In 2010 zullen de familie Osborne en Sergio Herman diverse malen de aandacht vragen van de professionele horeca en de consument door aansprekende acties, handige tips en creaties met Maldon sea salt flakes. Van 11 tot en met 14 januari 2010 kan de horecabranche zelf kennis maken met Maldon salt op de Horecava in Amsterdam.

Sinds kort ligt Maldon sea salt flakes in de supermarkten van Albert Heijn en Super de Boer. De consumentenadviesprijs voor een doosje Maldon salt van 125 gram is €3,19. Ook is Maldon salt voor de horeca verkrijgbaar bij Hanos, Sligro, DeliXL en Kruidenier Foodservices. Voor een doosje van 250 gram vraagt de groothandel zo‘˜n €4,25. Maldon salt wordt geïmporteerd door Jozo, marktleider in keukenzout en opererend onder de paraplu van AkzoNobel.

www.maldonsalt.co.uk

Voor meer informatie:
HarverPro Interactieve Communicatie & PR
www.harverpro.nl
Harriet Verhoeven