ENTER 12 april 2010 Afgelopen maandag was de winkel van Roetgerink Mode omgebouwd tot catwalk. Een oude Amerikaanse schoolbus reed voor en daar kwamen 19 ontwerpers uit. Zij hadden elk een kledingstuk ontworpen met een knipoog naar de rijke Twentse textielhistorie. Slechts à©à©n ontwerp kon de prestigieuze wedstrijd winnen en dat werd op de Twenter Fashion Show bekend gemaakt. Dus de spanning was te snijdenà¢â‚¬¦

Museum Twentse Welle, Roetgerink Mode en het ROC van Twente hebben in januari het initiatief genomen Twentse kleding te ontwikkelen. Het idee was dat hedendaagse kleding de rijke Twentse textielhistorie moest symboliseren. Roetgerink Mode heeft studenten van de opleiding Fashion Design van het ROC van Twente de opdracht gegeven dit kledingstuk te ontwerpen. De 19 leerlingen zijn de afgelopen maanden ontzettend druk geweest. Het begon met inspiratie opdoen in het museum en bij Roetgerink, tot ontwerpen, patroontekenen, confectioneren en doorpassen. Afgelopen maandag, 12 april jl., zijn de ontwerpen in een spetterende Twenter Fashion Show gepresenteerd. De catwalk had haar locatie gevonden bij Roetgerink Mode in Enter en Leonie ter Braak, actrice, presentatrice en model,heeft de bijzondere avond gepresenteerd.

Een professionele jury heeft de ontwerpen beoordeeld. De juryleden zijn: Jacques van Gils, zeer succesvol producent van de bekende kostuums, Merle Deterink, programmadirecteur van de Amsterdam International Fashion Week, Danielle van Marle, bedrijfsleidster van Roetgerink Mode, Riet Strijker, gastconservatrice van de textielcollectie van museum Twentse Welle en Riky Vos, docente Fashion Design aan het ROC van Twente. Samen beoordeelden zij de ontwerpen op de volgende eigenschappen: creativiteit, de link met de rijke Twentse textielhistorie, gebruikte materialen, techniek & uitvoering en commercialiteit.

De ontwerpster die aan alle eigenschappen het beste heeft voldaan is Shushanik Moutafian. Het juryrapport luidde: à¢â‚¬Å“Het colbertje van Shus toont creativiteit in silhouet, stofbewerking en details. Het is technisch perfect vervaardigd en commercieel te produceren. Het is dan ook door de jury unaniem gekozen tot het winnende ontwerpà¢â‚¬.

Het jasje wat Shus ontworpen heeft zal als ´Limited Edition‘˜ in productie genomen worden en begin september bij Roetgerink Mode daadwerkelijk in de najaarscollectie opgenomen worden. Daarnaast zal Shus samen met haar model Nadine op dinsdag 13 april te gast zijn in het TV Oost programma à¢â‚¬Å“En dan nog even dità¢â‚¬. Aanstaande zondag vliegt Shus samen met modegigant Jacques van Gils naar Tanger in Marokko. Daar zullen ze de productielocatie bezoeken en om tafel gaan met de coupeurs en coupeuses om stoffen te bepalen en de details van het ontwerp te bespreken.

Shushanik Moutafian is 19 jaar, woonachtig in Almelo en ze heeft ontzettend veel passie voor het modevak. Ze was totaal verrast toen Paul Roetgering haar als winnaar bekend maakte: à¢â‚¬Å“à‰cht waar?! Wauw!à¢â‚¬ was het enige wat ze kon zeggen. Later op de avond was ze nog steeds erg onder de indruk van alles wat ze die avond had ervaren. Haar moeder en tante waren minder verrast: à¢â‚¬Å“Het vak zit in de familie en Shusanik is altijd erg bedreven geweest in naaiwerk en een perfectionist in hart en nierenà¢â‚¬.

Aan het eind van de avond konden alle betrokken partijen niet anders oordelen dan dat het een zeer geslaagde avond en een waardige finale is geweest van een innovatief samenwerkingsverband van drie Twentse ondernemingen. De finale zit er op, Shus gaat een spannende tijd tegemoet en we zijn erg benieuwd hoe haar ontwerp het zal gaan doen als het in september in de Enterse kledingrekken hangt. Dus: wordt vervolgdà¢â‚¬¦.

NOOT AAN DE REDACTIE:
Voor meer informatie en meer foto‘˜s van het bovenstaande evenement kunt u contact opnemen met:
Roetgerink Mode en Schoenen
Contactpersoon: Kirsten Velnaar, Marketing
[email protected] of bel 0547 - 38 17 66