Hoe zorg je dat jouw gedicht dit jaar wà©l goed wordt voorgelezen?

Jouw antwoord...
Elk jaar steek je uren in het schrijven van een prachtgedicht, om vervolgens te moeten toezien hoe het in luttele minuten om zeep wordt geholpen. Jouw gedicht verdient beter. Veel beter. En daar kun jij voor zorgen!
...op hopeloos voorgedragen Sinterklaasgedichten
In nrc.next staat op 4 december een uitgebreid artikel vol tips om te zorgen dat jouw gedicht dit jaar goed wordt voorgelezen. Je kunt het artikel hieronder downloaden of doorsturen naar al jouw vrienden en collega's.

Enkele tips uit het artikel:
1. Onderstreep woorden die lichte nadruk verdienen. Schrijf je een gedicht voor een onbenul die jaarlijks de simpelste gedichten om zeep helpt, onderstreep dan gerust alle rijmwoorden. Schrijf woorden die met veel nadruk uitgesproken moeten worden gerust met HOOFDLETTERS.

2. Geef aan op welke plaatsen de spreker een pauze kan laten vallen door een aantal liggende streepjes (à¢â‚¬Å“-----à¢â‚¬) in te voegen. Wanneer je het gedicht hardop voorleest, merk je vanzelf wat een logische plaats is voor een korte pauze.

3. Schrijf het gedicht in de spreekstijl van de persoon die hem voordraagt. Beschouw het niet als jouw gedicht dat door een ander wordt voorgelezen, maar als het gedicht van een ander dat door jou wordt geschreven.

http://www.sinterklaasfrustratie.nl