ENSCHEDE - DigiPort Europe heeft recent een contract afgesloten met Slingmedia -het bedrijf achter de Slingbox- voor de distributie van Slingmedia producten in Nederland. De Slingbox geeft wereldwijd toegang tot je multimediabronnen thuis, zoals TV of Blue Ray speler, en laat ze bedienen alsof de afstandsbediening binnen handbereik ligt. In 2007 heeft kabelaar UPC de Slingbox Solo aangeboden aan haar klanten, maar is hiermee vorig jaar gestopt, vanwege een wijziging in productstrategie.

De Slingmedia producten bestaan uit de Slingbox Solo, Slingbox Pro en SlingCatcher. Met de Slingbox Solo is er toegang tot à©à©n apparaat en de Slingbox Pro kan in combinatie met meerdere apparaten worden gebruikt. Beide apparaten pikken het videosignaal op en transformeren dit naar een internetsignaal. Vervolgens hoef je alleen de Slingbox software te installeren op de computer om TV te kunnen kijken. De Slingbox software is geschikt voor de Windows PC, maar ook voor de Mac. Daarnaast biedt Slingmedia optioneel ook een mobiele player die geschikt is voor de Blackberry, Apple iPhone en telefoons met Symbian of Windows Mobile. Ook is het mogelijk om het TV signaal te bekijken op een normale TV, met behulp van de SlingCatcher. Ten slotte kan ook TV worden gekeken via Mozilla Firefox/Microsoft Internet Explorer door middel van de Sling plugin.

De Slingmedia producten zijn vanaf heden uit voorraad leverbaar voor consumenten en wederverkopers met de volgende consumenten verkoopprijzen:

* Slingbox Solo (NL versie) EUR 199, -
* Slingbox Pro (NL versie) EUR 299, -
* SlingCatcher (NL versie) EUR 299, -

Met de Slingmedia producten versterkt DigiPort Europe haar IPTV productenlijn. Voor consumenten biedt DigiPort Europe naast de Slingbox, ook de Digizon box-productlijn aan. Aan de andere kant is er het IPTV platform van Sysmaster als kosteneffectieve oplossing voor professionele klanten met meer dan 250 gebruikers.