(Persbericht) Door een uitspraak van het Europese Hof heeft Lego geen alleenrecht meer op de kunststof bouwsteentjes. Dit betekent dat voor producenten als Sluban de weg vrij ligt om de Europese markt op te gaan.

Sluban is een alternatief merk bouwsteentjes dat past op de bekende Lego blokjes. Sluban is al sinds 2004 op de markt en in 2008 is er een start gemaakt met een expansie strategie richting het buitenland. Met deze uitspraak van het Europese Hof ligt de weg vrij om het merk Sluban verder uit te bouwen binnen Europa.

Sluban is dan ook blij met deze uitspraak. De woordvoerder van Nedco China International, importeur van Sluban in Europa: à¢â‚¬Å“Uiteindelijk is Sluban geen kopie van Lego, maar ontwikkelen wij zelf nieuwe series met unieke sets. Neem bijvoorbeeld onze Landmacht serie, of de uitgebreide serie voor de meiden. Dit soort sets zijn bij Lego helemaal niet verkrijgbaar.à¢â‚¬ Met de uitspraak van het hof komt er duidelijkheid in de markt en ligt de deze open om nog meer aansprekende thema's te ontwikkelen. De consument krijgt op deze manier veel meer keuze mogelijkheden. Volgens de woordvoerder komen er volgend jaar weer nieuwe series uit die Lego niet heeft. Voor de consument betekent dit daarom een positieve ontwikkeling, waarbij Sluban bovendien een stuk goedkoper uitvalt.