SMSParking maakt mobiel betalen toegankelijk

Betaald parkeren in Amsterdam kan nu efficiënt en gemakkelijk


Amsterdam, 28 oktober 2008 - Mobiel betalen is in opkomst, maar toch bieden nog maar weinig telefoons en systemen de mogelijkheid om het voor iedereen toegankelijk te maken. SMSParking maakt betaald parkeren door middel van sms gemakkelijk en geschikt voor iedere telefoon. Met een dekking in heel Amsterdam is het betalen van parkeergeld per chipknip, muntgeld of het ´bijvullen´ van de parkeermeter sinds deze zomer niet meer nodig.

De technologie om te betalen via de mobiele telefoon is al ontwikkeld, echter bieden niet alle telefoons ´Near Field Communication´, het systeem waarmee betalingen gedaan kunnen worden. Sinds 2008 doet de Rabobank in samenwerking met supermarktketens en gsm-aanbieders verschillende proeven. Consumenten krijgen een NFC telefoon en mogen hiermee de boodschappen afrekenen bij de supermarkt. Echter, na inleveren van de telefoon is betalen niet meer mogelijk. Men heeft alleen behoefte aan dergelijke mogelijkheden wanneer het makkelijker is dan reguliere wegen.* SMSParking biedt daarom in de juiste context, het betaald parkeren, de mogelijkheid te betalen per sms waardoor geschikt voor iedere mobiele telefoon.

SMSParking speelt hiermee in op de markt, betalen per mobiel, maar dan gemakkelijk. Door het gemak en vertrouwen is het met dekking in Amsterdam (Randstad volgt) mogelijk voor iedereen om achteraf de parkeerkosten af te laten schrijven van zijn of haar rekening. Een start-sms naar 4030 en à©à©n beëindigings-sms naar 4030 zorgen dat de dienst werkt tijdens de benodigde tijd, dus betalen per minuut. SMSParking stuurt een sms ter herinnering zodat nooit onnodig lang wordt betaald. De dienst vereist een online inschrijving op www.smsparking.nl waarna met verschillende kentekens geparkeerd en betaald kan worden.

* Bron: www.elsevier.nl , www.marketingfacts.nl, Rabomobiel.nl

Niet voor publicatie:

Over SMSParking:

Na registratie op www.smsparking.nl ontvangt men een bevestiging. Vanaf dat moment kan de dienst gebruikt worden. Nadat de auto geparkeerd is dient een sms (parkeerzone spatie kenteken) verstuurd te worden naar 4030, de parkeermeter gaat dan lopen, er wordt betaald per minuut. Bij terugkomst stuurt men een sms (de letter q van quit) naar 4030, de dienst wordt dan gestopt. Het verschuldigde bedrag wordt later afgeschreven.

Voor meer informatie over dit persbericht:

HarverPro Creatieve Communicatie en PR

Babette Dorleijn

0348 560 731

[email protected]

Voor meer informatie over SMSParking:

Mladen Ciric

[email protected]