In zeven gemeentes, waaronder onze hoofdstad, wil men het parkeertarief afhankelijk maken van de leeftijd en de co2 uitstoot. In Amsterdam zou dit bijvoorbeeld betekenen dat je voor een oude auto ruim à¢à¢â‚¬Å¡¬ 7,50 per uur gaat betalen. Snel verkopen dus die oude auto.

De lokale overheid heeft auto´s in gedachten die twintig jaar en ouder zijn. Het betreft de benzine uitvoeringen en de diesels zonder roetfilter. Als een auto milieuvriendelijk is, zoals elektrische auto´s, dan ga je juist minder betalen. Deze verschillende parkeertarieven maken deel uit van een proef van milieuminister Cramer en moet tussen 2011 en 2015 in zeven gemeenten moet worden gehouden.

Oude auto verkopen
De overheid is druk bezig het bezit van oude auto´s te ontmoedigen. Bij nieuwe auto´s hoef je pas na vier jaar voor het eerst een APK keuring te laten uitvoeren, bij oude auto´s om het jaar. Als je een oude auto inruilt op een nieuwe dan kun je profiteren van de www.Nationale-Sloopregeling.nl en dan nu het verhogen van de parkeertarieven voor oude auto´s.

Snel auto verkopen
Het kan interessant zijn de oude auto nu te verkopen en een jongere auto terug te kopen. Die oude auto snel verkopen kan heel eenvoudig via internet. Als je de auto hebt aangemeld op de website http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl dan ontvang je binnen 48 uur een bieding van een van de ruim 1.000 aangesloten officiële autobedrijven. Je kunt de auto daarna gratis en eenvoudig met een druk op de knop verkopen. Meld hem vrijblijvend aan op www.ikwilvanmijnautoaf.nl/autoverkopen en ervaar het zelf. Een auto verkopen was nog nooit zo makkelijk.

Website: http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl