(Persbericht) Zetes Labelling Systems introduceert het MD4000 etiketteersysteem voor semiautomatisch printen en aanbrengen van klantspecifieke etiketten op bloempotten. Met deze oplossing behoort het handmatig plakken van etiketten op bloempotten tot het verleden, wat zowel tijdwinst als een kostenbesparing oplevert. Zetes demonstreert het nieuwe MD4000 print- en etiketteersysteem op stand 301 van de Tuinbouw Relatiedagen, die van 15 t/m 17 februari in de Evenementenhal in Gorinchem worden gehouden.

De MD4000 vereenvoudigt en versnelt zowel het inpakken als etiketteren van bloempotten. Alle potplanten worden per klantorder via een transportband van de productielijn naar een inpakstation gestuurd. Daar haalt men de potten in à©à©n beweging van de band en langs het print- en etiketteersysteem. Tijdens deze handeling blaast de MD4000 snel een net geprint etiket met perslucht op elke bloempot.

Het MD4000 print- en etiketteersysteem van Zetes Labelling Systems voor potplanten is volledig autonoom te gebruiken, of te koppelen aan branchespecifieke software, zoals FloraConnect. De ervaringen van kwekers tonen aan dat men dit systeem door besparingen op de arbeidskosten binnen circa een half jaar terugverdient.

Over Zetes
Zetes Industries (Euronext Brussels: ZTS) is een toonaangevende Europese producent van oplossingen en diensten met toegevoegde waarde voor de automatische identificatie van goederen en personen. Zetes gebruikt zowel nieuwe als bestaande technologieën (barcode, stemherkenning, RFID, chipkaarten, biometrie) en ontwikkelt Solution Architecture Frameworks die bijdragen tot een verbeterde werking van vele klanten in tal van marktsegmenten: productie, transport, logistiek, retail, gezondheidszorg, financiën, telecommunicatie, overheid en de publieke sector. De Zetes Groep heeft haar hoofdkantoor in Brussel en vestigingen in België, Cà´te d'Ivoire, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Israël, Italië, Nederland, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Zetes heeft momenteel meer dan 800 werknemers in dienst; de geconsolideerde omzet in 2009 bedroeg 167 miljoen euro. Meer informatie op www.zetes.com.