(Persbericht) Arbeidsrechtadvocaat Bas Westerhout geeft vandaag in de Metro dat het nog slechts een kwestie van tijd is voor de eerste werknemer wordt ontslagen vanwege uitlatingen op social media. à¢â‚¬Å“Het is onvermijdelijk. Werkgevers worden zich bewuster van het gevaar voor de reputatie als er negatieve zaken of onwaarheden op internet verschijnen. Zeker als je een policy hebt waarin staat dat het niet mag en je betrapt iemand erop: dan kan dat reden zijn voor ontslag.à¢â‚¬

Westerhout heeft al cases gehoord van mensen die veroordeeld zijn op basis van activiteiten op LinkedIn. Dit ging voornamelijk om oud-werknemers die op LinkedIn aanpapte met klanten van hun vorige baas. Veel bedrijven stimuleren werknemers om te twitteren en social media in te zetten, wel wordt van werknemers verwacht om zich fatsoenlijk te gedragen. Het is dan ook voor alle bedrijven aan te raden om een social media policy op te stellen. Op deze manier kunnen ze hun werknemers informeren over de do‘˜s en don‘˜ts van social media gebruik.

Binnen Adver-Online hebben we de afgelopen maand ook een social media policy geïntroduceerd. Hier is binnen ons bedrijf erg enthousiast op gereageerd.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular