(Persbericht) PERSUITNODIGING

Amsterdam, 22 oktober 2010

Sociale media pioniers komen samen om toekomst vorm te geven

à¢â‚¬¨Op 28 en 29 oktober vindt in Trouw Amsterdam de State of Social Media Summit plaats. Op deze bijeenkomst komen sociale media pioniers van het eerste uur samen om te bespreken hoe sociale media kunnen bijdragen aan een betere samenleving. De State of Social Media Summit gaat niet over de nieuwste technologie, maar over hoe deze de samenleving kan veranderen. Tal van maatschappelijke internettoepassingen passeren de revue, waaronder Open Kamer TV, Blender, Woberator, FLOSS Manuals en de 1%Club.

De State of Social Media Summit laat zien wat mogelijk is en wat er nodig is voor het maatschappelijke veld in het digitale tijdperk. Op de bijeenkomst wordt gewerkt aan een Actifesto, een agenda om ervoor te zorgen dat sociale media een rol blijven spelen om de samenleving te verbeteren. Thema‘˜s die hierin terugkomen zijn onder andere open internet, open overheid en journalistiek. Het Actifesto zal bij het slot van de Summit op vrijdag 29 oktober om 15.00 uur worden aangeboden aan Marietje Schaake, lid Europees Parlement namens D66.

De Summit is een voorlopig vaarwel van de succesvolle Digitale Pioniersregeling, die onlangs de Europese prijs voor sociale innovatie ontving. Deze unieke stimuleringsregeling heeft sinds 2002 meer dan 175 maatschappelijke media-initiatieven ondersteund en eindigt eind van het jaar. De regeling wordt uitgevoerd door Stichting Nederland Kennisland met ondersteuning van het Ministerie van OCW.

Voor de Summit is een beperkt aantal perskaarten beschikbaar. Plaatsen kunnen gereserveerd worden via [email protected] Meer informatie over het programma en de sprekers van de Summit kan gevonden worden op www.stateofsocialmedia.org. Voor meer informatie over de Digitale Pioniersregeling, ga naar www.digitalepioniers.nl of neem contact op met Nikki Timmermans, projectleider Digitale Pioniers ([email protected]), telefoon 020-5756720 of 06-24361054.