Op 12 februari organiseert Sofon een webinar (online seminar) waarin de uitkomsten van een onderzoek naar het gebruik van software voor sales configuratie en offertegeneratie worden besproken. Hieronder kunt u meer lezen over het onderzoek en hoe u kunt deelnemen aan dit webinar.

Aberdeen-onderzoek toont succes Sofon Guided Selling bij Elekta aan

Onderzoek van de Aberdeen Group – vooraanstaand onderzoeksinstituut op het gebied van informatietechnologie – toont aan dat software voor sales configuratie en offertegeneratie doorlooptijden binnen organisaties aanzienlijk helpt reduceren. Ook verbetert de offerte- en orderkwaliteit door de inzet van deze software. Bedrijven die sales configuratie en offertegeneratie gebruiken, blijken bovendien beter inzicht te hebben in key performance indicatoren, zoals conversieratio’s, acquisitiekosten en ordermarges. Het advies van Aberdeen luidt dan ook: implementeer technologie voor het automatiseren van het verkoop- en offerteproces.

Case: Elekta

In het kader van dit onderzoek heeft Aberdeen het gebruik van Sofon Guided Selling onderzocht bij Elekta (hoofdvestiging in Zweden). Elekta is toonaangevend leverancier van moderne medische instrumenten, die medisch specialisten bijstaan in hun strijd tegen ernstige ziekten. Elekta selecteerde Sofon Guided Selling om zo configuratie en forecasting te verbeteren, alsook haar verkopers te ondersteunen bij het effectief samenstellen van foutvrije offertes.

Significante resultaten bij Elekta

Tot voor kort was het maken van offertes bij Elekta een vrij moeizaam proces. Het overdragen van klantwensen aan de afdeling Product Management – verantwoordelijk voor het configureren en genereren van offertes – was tijdrovend. Met Sofon Guided Selling heeft Elekta dit proces versneld. Haar verkopers zijn nu in staat zelfstandig systemen voor hun klanten te configureren zonder herhalend overleg met Product Management. Het nieuwe geautomatiseerde proces heeft de verkoopcyclus gereduceerd, omdat de producten direct juist worden geconfigureerd. Volgens Aberdeen stelt de huidige oplossing Elekta in staat een offerte te produceren in een half uur, een significante reductie ten opzichte van de halve tot hele dag die voorheen nodig was!

Elekta presteert beduidend beter dan andere bedrijven

De Aberdeen-studie toont aan dat Sofon-gebruiker Elekta beduidend beter presteert dan andere gebruikers van productconfiguratie- en offertegeneratie-oplossingen voor wat betreft tijdsreductie bij het maken van offertes en orders.

Deelnemen aan webinar?

Op 12 februari kunt u deelnemen aan een - Engelstalig - webinar waarin Aberdeen, Elekta en Sofon de uitkomsten van bovenstaand onderzoek bespreken. Wilt u een uitnodiging ontvangen? Stuurt u dan een e-mail naar: [email protected]. Of bezoek: http://in.demt.nl/webversion/aaadqR/aa67zY/aaaosA/aaauKH

Als u vragen heeft over ons webinar, dan kunt u contact opnemen met Judith Steinmeier. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 040-26 77 196, of via de e-mail: [email protected].