(Persbericht) Dassault SolidWorks Corp wint met SolidWorks Sustainability de award voor Best Green New Product Innovation. Marcel Schumacher, directeur van Advanced Mechanical Engineers (AME) uit Nieuwkuijk en eerste gebruiker van dit product wereldwijd, was op uitnodiging van Dassault SolidWorks Corp en Cadmes bij de uitreiking aanwezig.

Cadmes, leverancier van SolidWorks-producten in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland, zag het product SolidWorks Sustainability afgelopen donderdag 2 december 2010 tijdens de Green Awards 2010 in Groot-Brittannië de prijs winnen voor ´Best Green New Product Innovation‘˜.

Dassault Systemes SolidWorks Corp liet met haar software SolidWorks Sustainability in de categorie ´Best Green New Product Innovation‘˜ vijf concurrenten achter zich. Cadmes-directeur Gerbert Thelissen was aanwezig tijdens de uitreiking van de Green Awards in het National History Museum in Londen. à¢â‚¬Å“Wij zijn van mening dat de focus op de klant moet liggen die het product gebruikt, niet op ons als leverancierà¢â‚¬, stelt Thelissen. Advanced Mechanical Engineers is een van de eerste bedrijven wereldwijd die startte met SolidWorks Sustainability en daarom was Marcel Schumacher vanzelfsprekend ook aanwezig op de uitreiking.
Simon Booker, VP Marketing EMEA nam de prijs in ontvangst. à¢â‚¬Å“Ik ben erg trots dat Dassault SolidWorks Corp. bijdraagt aan een beter en meer sustainable productontwikkeling en dat met deze Green Award bevestigd krijgt.à¢â‚¬

Onmisbaar product
à¢â‚¬Å“Deze inzending was onze favorietà¢â‚¬, aldus de jury van de Green Awards 2010. à¢â‚¬Å“De software heeft de potentie om de manier waarop ontwikkelaars hun producten ontwikkelen te veranderen. Door de lifecycle in het achterhoofd te houden bij het ontwerpproces helpt SolidWorks ontwikkelaars vanaf de ontwerpfase de impact van hun ontwerp op het milieu te verminderen. Het partnerschap met het onafhankelijke PE International, die een lifecycle inventaris database levert, maakt het product robuust en betrouwbaar. Dit product is onmisbaar in een ontwikkel toolbox.à¢â‚¬
Marcel Schumacher liet weten verheugd te zijn over de winst van de Green Award. à¢â‚¬Å“Dit is voor ons een bevestiging dat wij met Solidworks Sustainability een juiste keuze hebben gemaakt om onze opdrachtgevers en engineers bewust te maken van duurzaamheid binnen de machinebouw.à¢â‚¬

Green Awards 2010
De Britse Green Awards werden in 2006 in het leven geroepen om aandacht te besteden aan producten en diensten die het belang van maatschappelijk en milieu verantwoord ondernemen uitdragen. Bij de lustrumeditie van dit jaar zijn voor het eerst wereldwijde inzendingen aanwezig. Er worden prijzen uitgereikt in zestien categorieën. De categorie ´Best Green New Product Innovation‘˜ is nieuw en bedoeld voor bedrijven die milieubewust producten ontwikkelen.

Over Cadmes
Cadmes ondersteunt haar klanten op het gebied van CAD, CAM, CAE, PDM en PDF . Het klantenbestand van Cadmes is zeer divers. Het hoofdkantoor staat in ‘˜s Hertogenbosch, daarnaast heeft Cadmes vestigingen in Almelo, Gent, Gosselies (BE), Keulen, Là¶hne en Limburg (D). Meer informatie op www.cadmes.com.