Met een sterk CareerID profiel vindt werkzoekende sneller een passende baan

Den Haag, 1 april 2009 Werkzoekenden moeten binnen een grote groep mede-sollicitanten opvallen. Daarbij hebben ze slechts een sollicitatiebrief en een CV om zich te onderscheiden. Als werkzoekenden meer van zichzelf zouden laten zien, zouden ze beter opvallen bij de werkgever.

Meer kans op de arbeidsmarkt
In de huidige arbeidsmarkt is het voor kandidaten belangrijk zich te onderscheiden van hun concurrenten. Om gezien te worden door werkgevers is het voor sollicitanten extra belangrijk om meer van zichzelf te laten zien dan alleen een CV. Daar biedt www.CareerID.nl uitkomst. Werkzoekenden laten in een uitgebreid C-ID-profiel zien wie ze zijn en wat ze kunnen. Oprichters Menno Thijssen en Mark van de Pol: 'CareerID draait erom jezelf en je netwerk te leren kennen. Ontwikkel jezelf en je talent en wordt gematcht met een werkgever op maat.'

Profileren en ontwikkelen
Een C-ID profiel op CareerID bestaat uit verschillende onderdelen. Naast het CV geeft de kandidaat zijn wensen aan met betrekking tot het werk. Door het doen van een wetenschappelijk onderbouwde competentietest geeft de kandidaat daarnaast inzicht in zijn talenten. Verder kan deze zich onder andere profileren met foto´s, films, testresultaten en certificaten. Deze certificaten zijn te behalen op CareerID door de gratis aangeboden leermodules te maken.

Objectief beeld
De uitkomsten van de leermodules geven een objectief beeld van de kennis van de sollicitant. Tegenwoordig bevat elk CV immers wel een lijst met competenties. Werkzoekenden zeggen bijvoorbeeld goed te zijn in Nederlands. Op CareerID valt dit te bewijzen door het certificaat van de leermodule te behalen en toe te voegen aan het profiel.

Snel solliciteren
Ook werkgevers maken een profiel aan. Bij elk geplaatst profiel of vacature beoordeelt de intelligente software van CareerID of er een match is tussen kandidaat en werkgevers. Kandidaten kunnen zo 24 uur per dag zien met welke werkgevers en vacatures ze matchen. Hoe completer het profiel van de kandidaat des te betrouwbaarder wordt de match. Met à©à©n druk op de knop kan de kandidaat aangeven of er interesse is of niet.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular