(Persbericht) Nijmegen - Misdaadjournaliste Rachel Verburg werkt aan een onthullend artikel over vrouwenhandel. Ze werkt daarbij nauw samen met een prostituee, Marina, die tegen haar wil in een seksclub in Amsterdam wordt vastgehouden. Vlak voordat Rachel met haar publicatie komt, ontdekt de vrouwenhandelmaffia dat Marina een verklikker is. Ze weet met hulp van Rachel en haar collega's ternauwernood te ontsnappen en duikt onder. In de confrontatie die daarop volgt barst een strijd op leven en dood los.

Dit is in het kort waar Vuurvrouw van Anna Kelders over gaat. Een even spannend als schrijnend verhaal van een nog vrijwel onbekende auteur.
Wie gaat er schuil achter Marina‘˜s aangrijpende relaas?
Anna Kelders heeft binnenhuisarchitectuur gestudeerd, waarna ze als freelancer vooral de inrichting van tweede woningen verzorgde. Ook schreef ze voor het tijdschrift Avenue over mode en interieur. Inmiddels is ze zestig jaar en treedt ze in de publiciteit met Vuurvrouw, haar debuut.
Hoe komt het dat ze zolang heeft gewacht met het schrijven van een boek?
´Het kwam er steeds niet van. Toch had ik het onderwerp voor Vuurvrouw al lange tijd in mijn hoofd. Het verhaal is gedeeltelijk gebaseerd op de ervaringen van een slachtoffer van mensenhandel in de Amsterdamse sekswereld. Via een vriendin in de zorgsector ben ik veel hierover te weten gekomen. Ik heb de desbetreffende vrouw niet persoonlijk ontmoet, maar het onderwerp bleef wel al die tijd door mijn hoofd spelen. In de loop der jaren heb ik dan ook de nodige aantekeningen en draaiboeken gemaakt, maar ik had er wel tien jaar voor nodig voordat ik er een boek over schreef.‘˜
Het heeft dus ´even‘˜ geduurd, voordat haar eerste boek er kwam, maar nu heeft Kelders dan toch de smaak te pakken. Ze speelt zelfs met het idee voor een tweede boek. Toch blijft ze nog even voorzichtig: ´Ik wil eerst afwachten hoe mijn eerste boek wordt ontvangen. Als het een beetje loopt, is dat nog meer een stimulans om aan een nieuw verhaal te beginnen.‘˜

Vuurvrouw, misdaadroman
Auteur: Anna Kelders
Uitgave: Uitgeverij Ellessy
ISBN: 978-90-8660-130-1
Omvang: 144 pag.
Prijs: € 16,25

Vuurvrouw is verkrijgbaar in elke reguliere boekhandel