(Persbericht) Eindhoven - De valse Jacob staat in de fondslijst van Uitgeverij Ellessy als liefdesroman ´relax plus‘˜ aangegeven, maar de inhoud lijkt veel op die van een thriller.
Zelf vindt auteur Marjan van Marle het meer een combinatie van psycho-thriller en ´chicklit‘˜, maar dan voor wat oudere vrouwen.

Het verhaal gaat over zeven vrouwen, een hecht vriendinnengroepje, die vijf dagen naar Florence gaan. In deze hotspot voor genieters en kunstliefhebbers genieten ze van al het moois dat de stad heeft te bieden. Ondertussen kun je je als lezer afvragen of de vrouwen echt zo‘˜n hecht groepje zijn als het lijkt of dat ze vooral de schijn ophouden. Want à©à©n ding is duidelijk: er broeit iets.
Tijdens hun laatste avondmaal in Albergo Da Pennelo wordt onthuld wat dat is en blijkt het een oeroud verhaal te zijn over liefde, dood en verraad.
´Ik heb voor Florence gekozen als achtergrond van mijn verhaal,‘˜ vertelt Van Marle, ´omdat ik daar, in 2009, in het kader van mijn studie cultuurwetenschappen, een week heb doorgebracht met een zeer enthousiaste docent kunsthistorie en een veertiental medestudenten. Op die manier leer je een stad - en Florence is niet zomaar een stad maar een met een buitengewoon interessante geschiedenis - toch anders kennenà¢â‚¬¦ en daar heb ik dus dankbaar gebruik van gemaakt.‘˜

Fictie versus non-fictie
Van Marle heeft inmiddels zes ´psycho-thrillers‘˜ op haar naam staan. Bij alle zes is ze op dezelfde manier te werk gegaan.
´Ik bedenk van tevoren het plot maar de personages krijgen pas diepgang en reliëf tijdens het schrijven. Dat kan dan ook nog alle kanten uitgaan.
Wat de inspiratie betreft: het is zacht uitgedrukt als ik zeg dat ik graag naar mensen kijk en hen observeer, liefst als ze zich onbespied wanen.‘˜
Hoewel ze heel graag fictie schrijft, voelt ze zich genoodzaakt om ook andere (non-fictieve) teksten te schrijven. Ze is dan ook werkzaam als freelance-journalist en heeft haar eigen tekstbureau.
´Met het schrijven van non-fictie heb ik jarenlang een redelijk belegde boterham verdiend. Van de fictie die ik heb geproduceerd, kan ik dat helaas niet zeggenà¢â‚¬¦ En daar wringt de schoen dus een beetje want als het puur om het schrijven gaat, is fictie voor mij veel spannender.‘˜

De valse Jacob, liefdesroman
Auteur: Marjan van Marle
Uitgave: Uitgeverij Ellessy
ISBN: 978-90-8660-151-6
Omvang: 165 pag.
Prijs: € 16,95

De valse Jacob is verkrijgbaar in elke reguliere boekhandel