Beverwijk, 8 oktober 2009 Franchiseformule Spare Rib Express (www.spareribexpress.nl) heeft gistermiddag tijdens de FranchiseFormules Netwerkmiddag 2009 het felbegeerde Franchise Keurmerk ontvangen. Onafhankelijk onderzoek van het bureau FANchise toont de waardering die de franchisenemers uiten over de formule en de franchisegever: de formule ontvangt een 7,4, terwijl de franchisegever een 7,5 als rapportcijfer krijgt. De kwaliteit van de producten en het democratische karakter van Spare Rib Express scoren hoog. Spare Rib Express spreekt de taal van de franchisenemer, waarmee diezelfde franchisenemer zich meer gehoord en gewaardeerd voelt. Dit vertaalt zich terug in stijgende omzetten. Over de eerste twee kwartalen van 2009 steeg de totale omzet met 5% t.o.v. dezelfde periode vorig jaar.

Focus op kwaliteit

à¢â‚¬à…“We zijn met z´n allen heel trots op dit behaalde resultaat, aldus Remco Robelus, directeur van Spare Rib Express. à¢â‚¬à…“Onze focus op kwaliteit levert duidelijk resultaat op. Iets wat onze franchisenemers al veel langer ervaren maar met deze erkenning kan iedereen zien dat wij goed bezig zijn. De relatie tussen Spare Rib Express en haar franchisenemers is op diverse gebieden prima. Zowel de rapportcijfers als de scores op allerlei tevredenheidonderdelen geven dit aan.

à¢â‚¬à…“Natuurlijk kunnen we niet op ieder onderdeel binnen onze bedrijfsvoering even goed zijn, vervolgt Robelus. à¢â‚¬à…“Een nog betere begeleiding bij de start en het communiceren van onze toekomstvisie behoeven meer aandacht. Inmiddels hebben we al een brainstormsessie gehad om praktische verbeterpunten te bespreken en daar waar nodig door te voeren. Zo handelen we proactief à©n democratisch om de formule een nog betere performance te geven.

Transparante formule

à¢â‚¬à…“Spare Rib Express heeft haar zaakjes goed voor elkaar, stelt Emy Smolders, eigenaresse van het bedrijf FANchise dat het onderzoek heeft verricht. à¢â‚¬à…“De formule straalt rust uit. Zowel vanuit het management als bij de franchisenemers. Daarnaast werkt Spare Rib Express echt transparant. Potentiële franchisenemers krijgen een juist beeld van de formule en kunnen zo heel goed bepalen of zij samen willen werken met Spare Rib Express. De doelstelling van Spare Rib Express is om jaarlijks 3 tot 5 nieuwe vestigingen te openen in Nederland. Binnenkort worden er vestigingen geopend in Enschede en Westland.

Het onafhankelijke Franchise Keurmerk

Tot op heden ontbrak toezicht op het kwaliteitsbeheer van formules waardoor het lastig is voor kandidaat-franchisenemers om een objectief en compleet beeld van de totale formule te vormen. Sinds 1 maart 2009 bestaat daarom het Franchise Keurmerk. Hiermee kunnen organisaties op een transparante manier aantonen dat zij niet alleen compleet zijn in hun aanbod, maar ook zorgen voor kwaliteit en continuïteit binnen hun formule.

Over Spare Rib Express

Spare Rib Express (www.spareribexpress.nl) is een formule, waarbij een uitgekiend assortiment aan een efficiënte en kwalitatief hoogwaardige uitvoering is gekoppeld. Gestart met à©à©n vestiging in Amsterdam (1992) is het inmiddels uitgegroeid tot een professionele franchiseorganisatie met 30 vestigingen door heel Nederland. Een eigen groothandel (dochteronderneming Robex) maakt de uniforme exploitatie compleet.

------------------------------------------------------------
Noot voor redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Remco Robelus, directeur van Spare Rib Express, telefoon 0251-211229, e-mail [email protected].

Website: http://www.spareribexpress.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular