(Persbericht) Helaas kunnen we er wel van uitgaan dat we dit jaar in Nederland niet meer op het strand zullen liggen. We hopen nog wel op wat mooie dagen maar de zomer is toch wel echt voorbij. Voor de flebologen bij Polikliniek de Blaak betekent dit dat zij weer volop aan de slag mogen met de behandeling van spataderen.

Waarom komen veel mensen pas na de zomer naar de fleboloog, terwijl er van wondjes of littekens na de operatie nauwelijks sprake is? Dat heeft veel te maken met de noodzaak van het dragen van steunkousen na de behandeling. Hoewel de duur daarvan tegenwoordig enorm meevalt (afhankelijk van de soort ingreep minimaal 2 dagen en maximaal 10 dagen) kiezen mensen er toch voor om dit niet tijdens de warme zomerperiode te doen. Dit betekent dus een flinke toename van spreekuren en operaties voor spataderen bij Polikliniek de Blaak in het najaar. Gelukkig heeft de kliniek een aanzienlijk aantal flebologen en chirurgen klaarstaan, waardoor er geen wachtlijsten ontstaan. U kunt altijd binnen 2 weken terecht op het spreekuur voor spataderen.

De fleboloog zal tijdens het spreekuur bepalen welke methode van behandeling het best voor uw situatie is. Dat kan met een paar eenvoudige prikjes zijn, maar ook een operatie met laser kan nodig zijn. In alle gevallen kunt u gewoon weer naar huis onmiddellijk na de ingreep en is een ziekenhuisopname niet nodig. Na de ingreep zijn uw benen niet alleen weer gezond maar ook weer mooi.

Polikliniek de Blaak heeft vestigingen in Almere, Leidschendam, Rotterdam en Tilburg. Naast behandeling van spataderen kunt u er ook terecht voor behandeling van huidziekten, aambeien, lipoedeem, huidtherapie en cosmetische flebologie. Voor meer informatie kijk op www.polikliniekdeblaak.nl.