(Persbericht) Almere, 1 november 2011 69% van de IT-executives vindt specialisatie en focus van de medewerkers op de IT-afdeling erg belangrijk. Dit blijkt uit een onderzoek dat IT-detacheerder neomax heeft gehouden onder 255 IT-executives. Om deze specialisatie en focus te bewerkstellingen geeft 74% van de respondenten aan de IT-afdeling te hebben opgedeeld in duidelijk te onderscheiden bloedgroepen, zoals architecten, ontwikkelaars en beheerders. Deze resultaten sluiten aan bij de trend dat IT steeds complexer wordt, wat wordt beaamd door 82% van de respondenten. Deze trend heeft als gevolg dat het onmogelijk is alle specifieke kennis in à©à©n persoon te vinden. Voor de verschillende functies zijn wezenlijk verschillende opleidingen en skills nodig.

Voor een kleinere IT-afdeling is het onmogelijk alle specifieke kennis in huis te hebben. Daarentegen geeft 41% van de respondenten aan dat outsourcing door de organisatievorm van de IT-afdeling een complexe kwestie is. Het inlenen van specialisten wordt daarom steeds belangrijker.

à¢â‚¬Å“Wij merken dat de huidige MBO- en HBO-opleidingen op IT-gebied nog niet aansluiten op de specifieke functie-eisen die gevraagd wordenà¢â‚¬, aldus Stephan Bosman, directeur van neomax. à¢â‚¬Å“Tijdens de verschillende opleidingen wordt een belangrijke basis gelegd, maar het is essentieel dat afgestudeerden zich nog verder specialiseren. Daarom vinden wij het belangrijk om onze medewerkers een combinatie te bieden van verschillende opleidingen en trainingen. Zowel op hard skills als op soft skills. Hierdoor kunnen zij zich steeds verder specialiseren, dit is waardevol voor onze klanten en voor de carrià¨re van onze medewerkers.à¢â‚¬

Onderzoek
Neomax heeft onderzoek gedaan naar de richting waarin interne IT-afdelingen zich ontwikkelen. Aan de respondenten is gevraagd een serie vragen over hun IT-afdeling te beantwoorden, waarop men kon reageren van helemaal oneens (1) tot helemaal eens (5). In de whitepaper ´Wordt het de I of de T?‘˜ wordt onder andere toegelicht welk organisatiemodel het meest populair is. De whitepaper is te downloaden via: http://neomax.nl/i-t.

---------------------

Over neomax
Neomax is een Nederlandse IT-detacheerder actief op het gebied van beheer, support en infrastructuur. In alles wat neomax doet, staat à¢â‚¬Å“first people, then systemsà¢â‚¬ voorop. Om deze visie kracht bij te zetten, heeft het bedrijf twee doelstellingen die ten grondslag liggen aan alle activiteiten. Neomax wil partner zijn van 500 van de top 500 bedrijven in Nederland en wil dat elke IT‘˜er neomax op zijn CV wil hebben staan. Om dit te bereiken deelt neomax kennis met IT-managers en kijkt samen met hen naar competentiemanagement en wat nodig is om de IT-afdeling tot een succes te maken. Door haar goede netwerk staat neomax in nauw contact met de doelgroep, gaat de dialoog aan met potentiële kandidaten en weet wat hen beweegt. Deze informatie is voor IT-managers van toegevoegde waarde, neomax vertelt hen wat ze moeten bieden om iemand met de juiste skills binnen te halen en te boeien. Neomax focust voor haar medewerkers op interessante opdrachten en opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden. Naast certificeringen zet het bedrijf in op de ontwikkeling van de soft skills van IT‘˜ers. De focus op partnering met klanten en IT-professionals zorgt ervoor dat de beste match wordt gemaakt; niet alleen op hard skills, maar juist op de soft skills. Inmiddels heeft neomax meer dan 100 gekwalificeerde IT-professionals in dienst, zowel Young Professionals als specialisten met jarenlange ervaring. Zij ondersteunen dagelijks het succes van de klanten. Neomax is betrokken en biedt op maat en kwaliteitgerichte dienstverlening. Het bedrijf is NEN 4400-1 gecertificeerd en is gevestigd in Almere. Voor meer informatie zie: www.neomax.nl.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Eline Visser
[email protected]
035-5822730