PERSBERICHT --- PERSBERICHT --- PERSBERICHT --- PERSBERICHT

Deventer, 24 december 2009

SPECTACULAIRE WINTERRALLY GEBRUIKT V-TRON CONCEPT!!

Ruim 115 deelnemers strijden van 24 - 29 januari in hun klassieke auto‘˜s om de eerste prijs in de 10e Winter Trial. Een lange Alpenrit in vaak zware, winterse omstandigheden door 4 landen. In deze jubileumeditie van de Winter Trial zijn alle auto‘˜s voor het eerst voorzien van de V-tron Rally Master. Maatwerk GPRS-techniek, speciaal ontwikkeld door V-tron voor deelnemer en organisatie van de WinterTrial.

Geen enkele deelnemer uit het oog verliezen. Tot op de seconde nauwkeurig registreren hoe het deelnemersveld zich beweegt en wanneer de auto‘˜s checkpoints passeren. Bij calamiteiten direct actie kunnen ondernemen. Het zijn slechts enkele geweldige voordelen van de V-tron Rally Master die in elke rally-auto wordt gemonteerd.

Hoe het werkt
De Rally Master is een hoogwaardig GPRS-track-and-trace-systeem verpakt in een kleine aluminium unit. De unit bevat elektronica die alle bewegingen van de auto van seconde tot seconde registreert en doorseint naar de organisatie. Bestuurders kunnen bovendien met à©à©n druk op de zogenaamde Panic Button laten weten in problemen te zijn. De wedstrijdleiding ziet direct waar de auto zich bevindt en kan een reddingsactie starten mocht dat nodig zijn.

Continu in beeld
De organisatie weet dankzij de V-tron Rally Master tijdens de hele rally exact waar elke deelnemende auto is. En dat 24 uur per dag. Elke verkeerde beweging of fout genomen afslag wordt meteen geregistreerd. Een minimaal verschil van enkele seconden tussen deelnemers is voortaan waarneembaar. Daardoor is voor elke etappe precies te bepalen welke deelnemers het beste hebben gepresteerd.

Behalve een stuk extra veiligheid en overzicht, is deze 10e Winter Trial in sportief opzicht wederom een kwalitatief hoogwaardig evenement! Vol voelbare spanning tot aan de eindstreep. Bijkomend voordeel: niet alleen de organisatie, ook het thuisfront kan hun helden vanachter het beeldscherm nauwgezet volgen! Dankzij de Rally Master van V-tron!

EINDE PERSBERICHT --- EINDE PERSBERICHT --- EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie:
Wilt u meer informatie en/of foto‘˜s? Bel met Verena van Vilsteren van V-tron, 0800 - 2356227