(Persbericht) à¢â‚¬¢ Iers bedrijf investeert bedrag van zes cijfers in draadloze technologie
à¢â‚¬¢ Zetes TotalCare voor beheer van mobiele toestellen garandeert 100% beschikbaarheid
à¢â‚¬¢ Mobiele oplossing voor datacollectie geïntegreerd in SAP verhoogt direct efficiëntie in de expeditiezone

Eindhoven / Brussel, 21 september 2011 - Hasbro Ireland, de Europese fabriek van bekende spelletjes als Monopoly, Vier op een rij en Dr. Bibber, heeft een datacollectiesysteem van Zetes geïmplementeerd om de magazijnprocessen te optimaliseren. Zetes Ireland, met vestigingen in Limerick en Dublin, heeft de implementatie verzorgd. Dankzij het nieuwe systeem is de operationele efficiëntie in de expeditiezone van het magazijn direct verbeterd.

De investering van een bedrag met zes cijfers in draadloze datacollectietechnologie illustreert dat Hasbro het belangrijk blijft vinden te investeren in kostenbesparende en rendementverhogende innovaties. Hasbro Ireland, dat jaarlijks zo'n tien miljoen nieuwe bordspelen produceert, heeft twintig Zetes IND 2475 ingebouwde voertuigterminals met aanraakscherm en MC9090‘˜s van Motorola gekocht om de productiviteit van de magazijntransacties te verbeteren. De producten die gemaakt worden in de fabriek van Hasbro in Waterford, worden vanuit à©à©n magazijn naar tal van locaties in Europa verstuurd.

Door datacollectietoestellen te implementeren en die met het SAP-magazijnsysteem van Hasbro te integreren, zijn zowel de kosten te drukken als de productiviteit te verhogen. De medewerkers kunnen nu aanzienlijk efficiënter werken. Het nieuwe systeem heeft al direct twee grote voordelen opgeleverd in de expeditiezone. Pallets met producten kunnen sneller van de productielijnen naar de containers worden verplaatst voor verzending, terwijl chauffeurs van de expeditie meer verzendingen kunnen verwerken.

De Zetes IND-terminals zijn gekozen na een evaluatie van de vele beschikbare producten. Ze zijn zowel makkelijker aanpasbaar aan verschillende werkomgevingen, wanneer er bijvoorbeeld weinig licht is, als makkelijk in een heftruck te monteren.

Behalve de draadloze datacollectietoestellen levert Zetes de TotalCare-beheerdienst voor mobiele toestellen aan Hasbro. Daardoor kan het bedrijf vertrouwen op 100% beschikbaarheid van de mobiele infrastructuur. Met TotalCare kan Hasbro remote actuele locatiegegevens van toestellen identificeren, gewaarschuwd worden als er problemen zijn met de veiligheid of de levensduur van de batterijen en de status opvragen van elk toestel in de beheercyclus. Verder is de dienst te gebruiken om op afstand toepassingen of besturingssystemen te updaten voor alle geïnstalleerde systemen en een duidelijk overzicht te krijgen van de afloopdata van contracten.

"Wij hebben de meest recente inbouwterminals op de markt beoordeeld en vinden dat het Zetes IND-gamma het beste aan onze vereisten voldoet. Deze zijn het eenvoudigst aanpasbaar voor verschillende werkomgevingen en makkelijk te monteren, terwijl ze door het personeel ook als erg gebruikersvriendelijk zijn beoordeeldà¢â‚¬, zegt Sean Hanly Development Consultant van Hasbro.

à¢â‚¬Å“Hasbro werkt al jaren met Zetes samen en wij zijn verheugd deze samenwerking met hen te kunnen voortzetten. Via TotalCare kunnen zij de mobiele apparatuur heel efficiënt remote beheren, tegen minimale onderhoud- en reparatiekostenà¢â‚¬, zegt Robert van Vliet, Sales Manager van Zetes Ireland.

Over Zetes
Zetes Industries (Euronext Brussels: ZTS) is een toonaangevende Europese producent van oplossingen en diensten met toegevoegde waarde voor de automatische identificatie van goederen en personen. Zetes gebruikt zowel nieuwe als bestaande technologieën (barcode, stemherkenning, RFID, chipkaarten, biometrie) en ontwikkelt Solution Architecture Frameworks die bijdragen tot een verbeterde werking van vele klanten in tal van marktsegmenten: productie, transport, logistiek, retail, gezondheidszorg, financiën, telecommunicatie, overheid en de publieke sector. De Zetes Groep heeft haar hoofdkantoor in Brussel en vestigingen in België, Cà´te d'Ivoire, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Israël, Italië, Nederland, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Zwitserland. Zetes heeft momenteel meer dan 1.000 werknemers in dienst; de geconsolideerde omzet in 2010 bedroeg 216,7 miljoen euro. Meer informatie op www.zetes.com