Spit en DorSano therapie

Spit à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦. wel eens meegemaakt? Op een dag word je wakker en je kunt je bed niet uitkomen. Niet omdat je er zo laat ingedoken bent, maar eenvoudigweg omdat je niet meer kunt opstaan. Spit is niets anders dan een verzamelnaam voor rugpijn zonder uitstraling in de benen.

Wie wel eens spit heeft gehad, weet hoe vervelend en pijnlijk dit is. Van de een op de andere dag kun je je ineens niet meer bewegen. Een hinderlijke lage rugpijn heeft je lichaam in zijn greep. Alsof je rug op slot zit. Hoe ontstaat zoiets nu?à¢â‚¬¨à¢â‚¬¨Spit kan meerdere oorzaken hebben. Als je bijvoorbeeld je rug overbelast hebt, wraakt zich dat na een nacht rust. Je bent ineens helemaal stijf en kunt bijna niets meer. Opstaan lukt niet, dus je bent van de een op de andere dag aan bed gekluisterd.

Soms is een verkeerde beweging de oorzaak. Maar meestal heeft het te maken met te weinig beweging in het algemeen, waardoor bij overbelasting, veel autorijden, of spanningen ineens klachten optreden. De oorzaak van die klachten was echter al sluimerend aanwezig... Want niets gebeurt 'zomaar'.à¢â‚¬¨à¢â‚¬¨Hoewel spit heel vervelend, hinderlijk en pijnlijk is, is er vaak niets ernstigs aan de hand.

De pijn is een signaal van het lichaam dat u iets verkeerd doet. Vaak gaat het vanzelf weer over. De pijn vermindert en u kunt langzaamaan weer bewegen. Bij sommigen duurt het een paar dagen, bij anderen kan het soms weken duren.

Heel vervelend, maar er is iets aan te doen. à¢â‚¬¨à¢â‚¬¨Als u spit heeft, is het goed om even rustig aan te doen. Vaak kun je ook niet anders... Je merkt vanzelf, wanneer de pijn wat minder wordt, of je al weer wat kunt doen. Rustige activiteiten als wandelen, fietsen of zwemmen zijn okà©. Het is in elk geval goed om in beweging te komen, zodra dat kan.

Wat u niet moet doen is sjouwen of zwaar werk. Boodschappen halen of kleine kinderen optillen kunt u beter even aan uw partner over laten. Voorzichtig uit bed stappen, niet te lang stilzitten of in dezelfde houding staan, en geen draaiende bewegingen maken met de rug.

Blijf niet langer dan een paar dagen in bed, anders wordt uw rug nog stijver. Ga bewegen, maar bouw het rustig op.à¢â‚¬¨à¢â‚¬¨Als u spit wilt voorkomen...à¢â‚¬¨Beter is het natuurlijk om te voorkomen dat u gevloerd wordt door een spit aanval. Tijd om aan uw conditie te werken!à¢â‚¬¨à¢â‚¬¨Wandelen, fietsen en zwemmen zijn goede activiteiten. Nog beter is het een Back-check en Medi Mouse onderzoek te laten doen bij de DorSano rugpijn kliniek. Aan de hand van de uitslagen van deze onderzoeken kunnen wij een voorstel doen qua therapie en trainings schema‘˜s om rugpijn te voorkomen.